Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Женските гърди: по-здрави и красиви със или без сутиен?

Женските гърди, както и някои други части от анатомията на жената, са показател за нейното здраве и самочувствие (както и за липсата на такова)

женските гърди
Женските гърди са по-красиви и по-здрави, когато са свободни

Малко хора, обаче мислят за женските гърди по този начин. Някои дами са недоволни от факта, че гърдите им са големи, други – че са прекалено малки. Изходът е само един – да се справите с комплексите и … да спрете да носите сутиен!

Да, ходенето без сутиен е не е просто мода и не трябва да се случва само един ден в годината. На 13 октомври е Световният ден без сутиен, чиято цел е не просто да зарадва господата и да освободи дамите, но и да се говори малко повече за здравето на женските гърди. Добрата новина е, че за една голяма част от нежната половина на човечеството въпросът: „откъде да си купя красив сутиен“ вече не е чак толкова актуален.

Красивите и стегнати женски гърди са показател за правилния хормонален баланс, нормалното развитие на млечните жлези, доброто състояние на съединителна тъкан и здравето на опорно-двигателния апарат.

Ако дори не можете да помислите за ходене без сутиен, най-вероятно гърдите ви са далеч от идеала и „сигнализират“ за проблеми в тялото.

Има няколко опции:

Увисналите гърди, които почти докосват корема показват, че нивото на андрогените и прогестерона са критично ниски. Съединителната тъкан е отпусната. Увисналите гърди след бременност / кърмене са показател за остър дефицит. И това се отнася за повечето жени!

Отпуснатите гърди са последица от слабост на съединителната тъкан, дефицит на колаген, еластин и кофактори за тяхното образуване. Жените, при които се наблюдава значително изменение на формата и плътността на гърдите, особено ако не са раждали, трябва да се подложат на обстоен преглед и хормонални изследвания. Това важи и за техните посестрими с деца, разбира се.

Липсата на гърди може да показва дефицит на естрогени, тъй като те са причината за растежа на гърдите. Нулевият размер на сутиена може да алармира ендокринни нарушения по време на пубертета. За да растат гърдите, момичетата трябва да се хранят правилно, както и да се грижат за тяхното психо-емоционално състояние и ендокринно здраве.

Различни гърди. Често се „случват“ след кърмене (детето е имало любима гърда), а може и да са резултат от нарушения на гръбначния стълб, връзките, мускулите. Може би остеопатичната корекция ще помогне да се справите с проблема, ако той е прекалено очебиен.

Прекалено големите гърди може да са признак на хиперестрогения или метаболитни нарушения. А може и да са въпрос на генетика.

Болката в гърдите говори за нарушение на съотношението прогестерон – естроген. Бучките в гърдите, както и миомата, могат да показват банален йоден дефицит.

Защо е добре за здравето на женските гърди да се ходи без сутиен?

В областта на гръдния кош, главно в подмишниците, има голям брой лимфни възли и кръвоносни съдове. Подпомагайки и притискайки гърдите, сутиенът оказва допълнителен натиск върху тази деликатна зона. Постоянното носене на сутиени и плътно прилепнали дрехи причинява задръствания, които инхибират способността на лимфната система да изпълнява детоксикационни функции. Също така, носенето на сутиен пречи на кръвния поток и създава „парников ефект“, повишавайки температурата в района на гърдите.

Токсините от тъканите трябва да се изхвърлят по естествен път чрез лимфен дренаж, и ако това не се случи, те се натрупват в гърдите. Ако имате кисти в гърдите, носенето на сутиени е строго противопоказано.

Сидни Рос Сингър, медицински антрополог и автор на книгата „Dressed to Kill“ проведе проучване на две групи жени с една и съща диета, среда и начин на живот, половината от които носеха сутиени, а другата половина не. Жените, които не носят сутиен, почти не са имали рак на гърдата.

Според резултатите от друго проучване, жените, които не носят сутиен, са с 20 процента по-малко склонни да имат рак на гърдата

Различни изследвания са проведени в няколко страни (с начало от 70-те години на миналия век) и те показват, че носенето на сутиен през по-голяма част от денонощието може да доведе до увисване на гърдите. А избягването на сутиени, от друга страна, помага за възстановяване формата и подобрява качеството на кожата, поради факта, че кръвоснабдяването и естественият лимфен дренаж (когато гърдите се полюшват при ходене) се възстановяват.

Сидни Рос Сингър

Най-хубавият сутиен е изправената стойка и добрият мускулен корсет, които могат да бъдат придобити дори и с не чак толкова упорити тренировки във фитнеса, или с банално, но често ходене пеша.

Наложително е тийнейджърките да не носят сутиени, докато гърдите им не са напълно оформени

Представете си, че имате нещо на ръцете или на краката. Нещо, което дълго време ги притиска – какво ще се случи с тях? Точно така – те постепенно ще атрофират! Същата е ситуацията и с гърдите: постоянното носене на сутиен води до факта, че връзките и мускулите, които са естествената опора на гърдите, престават да изпълняват своята функция. Кръвоснабдяването на тъканите е нарушено, което може да доведе до зле развити гърди.

Жените, които имат големи гърди, и които са прилично стегнати, могат да си купят сутиен без банели. Важно е правилно да определите размера и да изберете висококачествен сутиен, направен от естествени материали. Основният индикатор на точният сутиен е липсата на следи по тялото след като го свалите.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *