Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на болести на съдовата система по метода на билкаря Корчан

Този метод помага на съдовата система при атеросклероза и ендартериит, артрит, артроза, разширени вени, подагра и инсулт

съдовата система
Съдовата система подобрява работата си с билколечение и масаж

Използването на лечебни растения позволява да се възстановят функциите на съдовата система, и по специално на големите съдове – артерии и вени. Той има подобрителен ефект и върху малките кръвоносни съдове – капилярите. По този начин съдовата система претърпява „основен ремонт“ и е в състояние да изпълнява основните си функции: нормализират се както артериалният, така и венозният кръвен поток. Методът на билкаря Корчан е отлично терапевтично и възстановяващо средство. Ефектът от билките, които се използват вътрешно, не е достатъчен, затова Василий Йосифович препоръчва по време на приема да се прави и специален масаж.

Василий Йосифович Корчан

Кой е Василий Йосифович Корчан?

Василий Йосифович Корчан е легендарен украински билкар и лечител, който лекувал болните с народни методи в началото на 50-70-те години на миналия век. Василий Йосифович Корчан станал известен далеч извън пределите на Украйна, както заради способностите които имал, така и заради доброто отношение към обикновените хора, които го наричали дядо Васил. С билкарство са се занимавали бабата и прабабата на Корчан. Потомственият лечител е посещавал манастири в Европа и Азия, бил е и в Тибет, където няколко месеца се е посветил изцяло на тибетската народна медицина.

 

Преди да направите масаж, пригответе билково масажно олио, съветва билкаря Корчан

За да стане готово ще имате нужда от следните билки:

– невен (цвят);
– жълтурче;
– коприва;
– лют пипер.

Смесете ги в съотношение: 3:2:2:1.

Приготвяне

Изсушените и старателно нарязани (смлени) билки се заливат с нерафинирано слънчогледово олио. Сместа трябва да е с консистенцията на течен грис и се настоява за 24 часа в емайлирана купа на тъмно място.

Билките прочистват съдовата система

Разтриването започва от долната част на гърба и завършва с краката. Като продължителност масажът трябва да е поне 30 минути. С кръгови движения на пръстите и на двете ръце се започва от шията и постепенно се слиза надолу. Краката се разтриват внимателно с две ръце. Билкарят съветва след масажа тялото да се покрие с вестник, който не е гланциран и отгоре да се метне топло вълнено одеяло. Останете в позиция „по корем“ докато не се затоплите добре и не почувствате вътрешна топлина, предизвикана от компонентите на билковата смес.

След около час остатъците от билките, които са полепнали по кожата по време на масажа се изчистват внимателно с чиста памучна кърпа или салфетка.

Особеното при тази процедура е, че след почистването на билковите остатъци тялото трябва да се изплакне с топла вода, в която е разтворен 9-процентов оцет. 200 мл. оцет се разреждат в около 5 литра вода.

На следващия ден се прави масаж с билковата смес отпред – от шията, през гърдите, стомаха и до пръстите на краката. Тялото се затопля, завивате се отново с вълнено одеяло и повтаряте процедурата с водата и оцета.

След като мине и този ден, се прави сух масаж с четка на цялото тяло и се прилага контрастен душ

Масажът подобрява кръвообращението

По възможност процедурата се прилага два пъти в месеца. Ако човек е относително здрав, няма сериозни оплаквания, сърцето работи добре и кръвното не е много високо, този метод може да се прави и веднъж на всеки 4 седмици.

При висок лош холестерол, умора, отпадналост, високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания е добре да се масажирате веднъж в седмицата в продължение на поне 2-3 месеца и след това постепенно да се разреждат процедурите, докато не се стигне до веднъж на всеки 4 седмици.

При инсулт, артрит, подагра се обръща особено внимание на ръцете и на стъпалата по време на масажа

В по-тежките случаи, като след прекаран инфаркт или инсулт, заедно с масажа се пие и лечебен чай. Взимат се равни части от следните билки:

– глог цвят;
– дяволска уста;
– листа от горска ягода;
– брезови пъпки.

3 с.л. от сухите и предварително смесени и смлени билки се изсипват в 0,5 литра вряла вода и престоява така поне 6 часа. Чаят не се подслажда, но за сметка на това към сено се добавя една равна чаена лъжичка сода за хляб. Пие се по половин чаша 2 пъти дневно преди хранене.

По време на лечебните процедури билкарят съветва да се намали количеството сол и захар (по възможност да се изключат напълно) и да не се приемат всякакви стимуланти като алкохол или никотин. Те водят до запушване на кръвоносните съдове с холестеролни плаки.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *