Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билково лечение на обилна менструация

Обилна менструация може да бъде предизвикана поради различни фактори

Обилната менструация се случва поради много причини. Обилната менструация в медицината е известна, като менорагия, придружена е със стомашни спазми и болки в гърба. Нормалната менструация трае 4-5 дни, а при обилната цикълът продължава 6-7 и повече дни. Жените, които страдат от обилна менструация може да се чувстват уморени и със затруднено дишане, поради анемия.

обилна менструацияПричините за обилната менструация може да се дължат на:

• Общи заболявания: Този проблем се случва поради страничните ефекти на някои болести. Болестта може да направи човек вътрешно слаб и това да доведе до тежки периоди.

• Хормонални разстройства: Хормоналните нарушения са една от основните причини за прекомерното кървене при жените. Хормоналните нарушения се отразява на нормалния менструален цикъл, а това може да доведе до прекомерно кървене при жените.

• Ендокринни проблеми: Ако при една жена се наблюдават еднокринни нарушения тогава шансовете да страда от прекомерно кървене по време на цикъл са по-големи.

Има много възможности за лечение на силното кървене, но най-предпочитаното е природното лечение с билки.

Камшиче: Тази естествена билка е добре да се използва за инфекция на пикочния мехур, като по този начин помага за облекчаване на тежкия менструален цикъл. Тя успокоява болката и облекчава тежкия менструален цикъл. Да се приема под формата на чай.

Малинови листа: Това е също една от най-ефективните естествени възможности за лечение на обилната менструация. Малиновите листа имат свойството да спрат кървенето и стомашните спазми. Може да се използват и сухи листа от малина, като се варят на чай и така се консумират.

Овчарска торбичка: Овчарската торбичка е ефективна за контролиране на кървенето по време на менструация. Тази билка се използва и за рани, порязвания, кръвотечения от носа и др. Жени с бъбречни заболявания не трябва да използват тази билка.

Коприва:Тази билка е добра за предотвратяване на вътрешно кръвотечение и кръвоизливи. Използва се под формата на билкови чайове. Две супени лъжици коприва се заливат с половин литър вода и се оставят да престоят едно денонощие.Пие се всяка сутрин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Билково лечение на обилна менструация

  1. Pingback: Кога се налага да посетим гинеколога? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *