Свято място чудодейно лекува болести – вижте къде се намира

За Черепишкия манастир се смята, че има чудотворна сила

Черепишки Манастир
Източник: btvnovinite.bg

На всички ни е известно, че България е богата на изключително живописни гледки и красива природа. Не всеки е наясно обаче, че има много места, които се славят като чудотворни и лековити. У нас изобилства от минерални извори, които се използват за различни терапии и доказано помагат при различни заболявания и здравословни неразположения.

Тук ще ви разкажем за място, което се смята за свято и чудотворно. Твърди се, че е помогнало на редица хора в трудни моменти и с различни оплаквания.

Черепишкият манастир се намира в Искърското дефиле и мястото, което се смята за лековито е църквата на манастира, в която лежат мощите на Св. Св. Козма и Дамян от Мала Азия.

Легендата гласи, че приживе светците Козма и Дамян изучавали лековитите свойства на билките и затова Господ ги дарил със сили, чрез които лекуват хора и животни. Те лекували болните безвъзмездно и оттам дошло и прозвището „безсребърници”. Местните вярват, че именно на тях се дължи чудотворната лековита сила на мястото.

За пример на лечебната сила на църквата местните разказват за човек, който е страдал от зависимост към алкохола. Алкохолизмът е изключително опасен за здравето и може да има фатален край, ако не се вземат мерки.

В отчаянието си човекът решил да потърси решение на проблема в манастира, където прекарал следващите няколко дни. Той си тръгнал от манастира и се появил чак след няколко години напълно променен. Той разказал как е спрял с пиенето, създал е семейство и си намерил хубава и добре заплатена работа.

Друг пример, който местните дават, е за човек, който бил напълно обездвижен. С помоща на близките си отишъл в манастира, за да търси помощ от по-висши сили. Няколко дни след пристигането си в манастира човекът захвърлил бастуна и станал сякаш никога не е бил обездвижен. Нямало и следа от проблема, който го мъчел.

Източник: skafeto.com

Оценете статията
Оценка 4.3 от 4 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.