ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 съвета за по-добър живот и здраве от легендарния бразилски лекар Драузио Варела

Драузио Варела споделя мъдри житейски уроци, който помагат за запазването на добро здраве.

Драузио Варела
Д-р Варела става носител на нобелова награда по медицина през 2010 година

Драузио Варела е на 74 години и е роден в Сао Пауло. Той е популярен учен и професор по имунология и онкология. Д-р Варела става носител на нобелова награда по медицина през 2010 година.

Той споделя няколко много прости, но жизненоважни житейски съвета за по-добър живот. Докторът твърди, че неспазването им е първопричината за повечето заболявания, от които страдат хората в днешно време.

1. НАМИРАЙТЕ РЕШЕНИЯ!
Всеки човек, който е редовно обзет от негативни мисли, си докарва само още проблеми, за които не намира решение. Хората от този тип са подвластни на песимизма, клюките и жалването. Вместо да съжалявате за мрака около вас, запалете клечка кибрит. Негативното мислене носи със себе си и негативна енергия, която от своя страна може да се преобразува в болест.

2. ВЗЕМАЙТЕ РЕШЕНИЯ!
Нерешителните хора дълбоко в себе си са под постоянно напрежение, тревога и съмнение. Житейската история се пише с решенията на човек. Вземането на едно решение означава да спечелиш дадени ценности, за сметката на нещо друго, което оставяш назад. Нерешителните хора често имат проблеми с кожата, стомаха или нервите.

3. НЕ ЖИВЕЙТЕ ЖИВОТА СИ ТЪЖНО!
Усмивките, смеха и почивката дават дълъг живот. Позитивните състояния на духа лекуват тялото ни. Според Драузио Варела чувството за хумор ни държи далеч от доктора, а щастието е в основата на доброто здраве.

4. НЕ ЖИВЕЙТЕ СПОРЕД ВЪНШНИЯ СИ ВИД!
Преструването, позирането и криенето на същността са огромни тежести за душата. Опитите да изглеждаме перфектни и безгрижни в очите на другите са огромен товар, които трябва да носим. Животът зад маски и фасади, суетата и подчинеността на външния вид са пагубни за човешкото здраве.

5. ПРИЕМАЙТЕ!
Ниската самоувереност и отказването да приемате отдалечава хората. Основно за здравословния живот е да се приемаме такива, каквито сме. Приемайте критики, но разберете, че също така другите ви приемат. Това е мъдрост и терапия за духа.

6. НЕ ПОТИСКАЙТЕ ЧУВСТВАТА СИ!
Много е важно да не потискаме чувствата и емоциите си. Те се превръщат в негативна енергия, която се трупа в нас. Професорът твърди, че сдържането и потискането на чувствата може да доведе до язва, гастрит, гръбначни заболявания и дори рак. Съветът му е да говорим и да споделяме повече. Говоренето и диалогът са лек и терапия.

7. ИМАЙТЕ ВЯРА!
Добро приятелство и дълбоки връзки с хората се градят само с открита комуникация и доверие. Недоверието е индикация за липса на вяра в самите нас. Без доверие не могат да съществуват значими и дълбоки взаимоотношения.

Източник: www.7kefa.com, gnezdoto.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *