Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от неприятните въшки чрез естествени средства?

Въшките са малки животни, които нападат главите на децата между 3 и 11 година

Независимо дали в детската градина или в училище, тези насекоми са редовно присъстващи и се предават бързо, причинявайки сърбеж по скалпа и зад ушите.

въшкиИма няколко продукта срещу тези въшки, но те често съдържат химикали. За да се грижим по-добре за главите на нашите деца, ето някои естествени средства, които са ефективни, нежни и икономични.

Кои са тези естествени средства?

Майонеза

Да, майонезата може да се използва срещу въшките. Невероятно, но е ефективна. Нанесете върху цялата коса и оставете за 2 часа, след това измийте косата с обичайния шампоан. Ако косата все още е мазна, не се колебайте да подновите шампоана.

Оцет и масло

Направете смес от тези два продукта с равни количества и нанесете директно върху суха коса. Масажирайте известно време, за да може продуктите да проникнат добре. След това увийте косата в кърпа за 15 минути. Измийте с шампоан, към който преди това да сте добавили етерично масло от чаено дърво.

Бял оцет

Може да се използва и самостоятелно, като се нанася върху цялата коса на вашето дете. След това увийте главата с гореща кърпа и оставете оцета да подейства. След 15 минути измийте косата с шампоан, а миризмата на оцет ще изчезне скоро.

кокосово маслоКокосово масло

Въпреки силната миризма, кокосовото масло работи добре, когато се смеси с камфорна пудра. Продуктът се нанася през нощта, 4 пъти подред и косата се измива всяка сутрин.

Сода за хляб

Поръсете главата на детето и масажирайте скалпа за няколко минути, за да може продуктът да подейства. Бъдете внимателни, помолете детето си да държи очите плътно затворени, за да избегне пръски от содата в очите. След това измивате косата и изплаквате добре.

Друг метод с използването на сода за хляб е да се разреди в купа, пълна с гореща вода. Вземете гребенчето за въшки, сложете го в разтвора и разрешете косата. Повторете при необходимост. Накрая отново измивате косата.

Средства на основата на етерично масло срещу въшки

 

Етеричните масла са също толкова ефективни, колкото и кухненските продукти, но задължително се придържайте към дозата.

етерични маслаЕтерично масло от чаено дърво или лавандула
*2 супени лъжици зехтин
*4 капки етерично масло от чаено дърво или лавандула
*разбърквате и разтривате скалпа с разтвора
*изчаквате около 15 минути, след това измивате с шампоан

Вземете етерично масло от лавандула, евкалипт и розмарин, сложете по 4 капки от всяко в шампоана. Измийте както обикновено, леко масажирайте, докато почиствате шампоана. Изчакайте няколко минути, докато продуктът влезе в сила.

Въшките винаги са придружени с техните яйца, гниди. За да се елиминират ефективно въшките, трябва да се премахнат и гнездата им. Продуктите, споменати по-горе, имат за цел перфектно да почистят косата от тях. Тъй като въшките стават все по-устойчиви на инсектицидни химикали, по-добре е да се използват тези естествени средства.

Източник: https://www.masantedabord.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *