ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МЕЛАТОНИН / MELATONIN

Съдържа 1 мг мелатонин във всяка таблетка

Предназначение

мелатонинМЕЛАТОНИН от Адифарм е хранителна добавка, препоръчвана при влошено качество на съня – трудно заспиване, безсъние след преживян стрес, събуждане през нощта и трудно възстановяване на съня. Благодарение на продукта се скъсява времето за заспиване, потребителят е предпазен от преждевременно събуждане. Продуктът може да се приема и при пътувания със смяна на часовите зони, при което се постига по-бърза и безпроблемна адаптация. МЕЛАТОНИН е тип продукт, който съдейства за противодействие на стреса и негативните емоционални състояния; неутрализира усещането за умора, предотвратява ранното стареене на клетките.

  • Мелатонинът е хормон, произвеждан в човешкия организъм и регулиращ смяната на будно състояние със сън и обратно. Този компонент е важен за възстановяването на енергийния баланс и оптималното протичане на жизнено важните процеси в организма. В зряла възраст производството му намалява и това създава условия за различни нарушения на съня. Приемът на МЕЛАТОНИН под формата на таблетки от 1 мг позволява да се неутрализира подобен дефицит. За разлика от синтетичните сънотворни, този продукт не създава привикване и не причинява странични ефекти с негативно въздействие. Може да се приема продължително време.

Добър при потребителски групи – работещи през нощта, като средство за адаптация и поддържане на нормални биоритми; при жени в менопауза – за подкрепа на енергийния баланс, за предпазване от вегетативни нарушения, тревожност и депресивни състояния.

МЕЛАТОНИН може да се прилага и като средство за стабилизиране на имунната система, за оптимизиране на антиоксидантната защита при различни възрастови и професионални групи.

Как се приема

Приемът на МЕЛАТОНИН е веднъж на 24 часа – вечер между 22 и 23 часа. Дозата се определя индивидуално след консултация с лекар; най-често се препоръчват две или три таблетки от 1 мг. Таблетките се поглъщат цели, с вода, препоръчително по едно и също време.

Възможни нежелани ефекти

Според информация от производителя този продукт няма странични ефекти; може да се приема продължително в определената от специалист индивидуална дневна доза. Въпреки това следва да се внимава за симптоми на индивидуална непоносимост или влошаване при хронични заболявания.

Кога НЕ БИВА да се приема

Въпреки множеството си положителни въздействия, продуктът МЕЛАТОНИН не бива да се взема от представителите на някои потребителски групи или това се допуска само след индивидуална оценка на възможния риск. Добре е да се избягва от хора, преживели инсулт; с високо артериално налягане; диабетици; потребители с бъбречни заболявания.

Бременни и кърмачки биха могли да приемат МЕЛАТОНИН след консултация с лекар.

Противопоказан при реакции на свръхчувствителност към продукта (framar.bg).

Не се препоръчва прием от деца и подрастващи под 18-годишна възраст. Допуска се само по лекарско назначение и под контрол в случаи на хиперактивност, аутизъм, дефицит на вниманието; при деца с церебрална пареза или интелектуални дефицити.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на МЕЛАТОНИН, които водят до негативни ефекти за здравето на пациента.

_

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 60 таблетки по 1 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *