Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-забавните начини за отслабване през пролетта – вижте списъка ТУК!

Пролетта дойде, а с нея се събужда и желанието да разкараме от тялото си натрупаните излишни килограми през зимата. Започваме да си блъскаме главата какъв спорт да изберем, а понякога решението е на метри от нашия дом – в парка или задния двор на къщата ни.

отслабване през пролетта
Отслабване през пролетта – лесно и забавно

Мускули

Не е необходимо да спазваме точно определени часове или да даваме луди пари за тренировки. Достатъчно е малко въображение и постоянство. Фитнесът на открито е идеален вариант да влезем във форма. В много градски паркове вече има уреди, които позволяват да ваем мускули сред природата. Достатъчно е да отделим един час от времето си и да тренираме три пъти в седмицата. Без значение сутрин или следобед.

Тренировката трябва да започне с 20 минути бягане. То стартира с три минути бавно тичане, следват две минути спринт и така четири пъти. После идва ред на упражненията. Могат да се правят набирания, повдигания на краката, коремни преси. За около час фитнес на открито могат да се изгорят около 500 калории.

За максимален ефект, инструктори препоръчват да не се яде нищо 30 минути след тренировката на открито. В случай, че не искате да се натоварвате прекалено много, изберете йога. Тя ще изгони стреса, натрупан от напрегнатото ежедневие и ще подобри гъвкавостта. Дълбокото вдишване на открито, докато правите , раздвижа вътрешните органи и помага за релаксация. Различните пози пък подобряват силата и стойката. Хроничните болки се облекчават.

С децата

Летните кънки. Това е забавление, което можете да правите заедно с децата си в парка. Освен, че ще прекарате невероятни моменти със семейството, краката и дупето ви ще се стегнат за по-малко от месец.

Подобна промяна ще настъпи, ако заложите на катеренето. Този спорт е перфектен в случай, че имате страх от високо и искате да го преодолеете. Така ще станете по-целеустремени и уверени в собствените си способности.

Докато се катерите по скалата, краката и дупето се стягат, тренирате раменете и бицепсите, подобрява се увереността и усещането, че може да се справите с всякакви задачи. Също така, това е и невероятно полезна тренировка за цялото тяло – топят се килограми и се стягат мускулите. Спортното ориентиране е също игра, която може да ви събере заедно с децата. Заведете ги в непозната местност, която предварително сте проучили добре.

За мозъка

Въоръжете семейството с карта и компас и започнете да се търсите взаимно по предварително маркиран маршрут. Спорт, полезен както за физиката, така и за мозъка. Не забравяйте и класическите игри – криеница, гоненица, скачане на въже, народна топка, тенис на маса. Както и карането на велосипед.

Колоезденето е сред най-добрите тренировки на открито. А ако цялото семейство има велосипеди, се превръща в забавление. Когато пък си организирате състезания с велосипед два пъти седмично, няма да имате нужда от фитнес.

Упражнения на трева

Набирания: 5×8 повторения

Кофички: 4×15 повторения

Повдигания на краката на лост за набиране: 3×20 повторения

Повдигания на колене към лакти на лост за набиранки: 3×5 повторения

Клек – скок: 5×20 повторения

източници:Тeлeгрaф,Pixаbay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *