ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Осем извинения на жени, които не искат да отслабнат: време е да промените това!

Всички жени знаят, че за да изглеждат добре, и за да се чувстват добре , трябва да следват правилата на здравословното хранене и да се упражняват редовно

жени

Но, за съжаление, повечето жени, а и не само те, предпочитат да отлагат. Кой знае защо, повечето от тези които отлагат, си мислят, че с времето нещата ще се променят. Да, с времето ние наистина се променяме. Но, добрата промяна е факт при онези, които знаят как да я постигнат. И не отлагат!

Ако в живота ви няма движение, не можете да отслабнете и да сте напълно здрави. Време е нещо да се промени. Започнете от днес!

Осем глупави извинения да не започнете да ходите на фитнес

1. Да, фитнесът е хубаво нещо, полезен е! Но аз съм заета. Много заета! Ходя на работа, а у дома ме чакат мъж, деца, куче и хамстер!

Случва се времето да не ви достига. Но, дефицитът на време е просто една илюзия. Винаги може да намерите един час за спорт. Опитайте се да сте честни пред себе си, и си отговорете на въпроса колко време прекарвате на ден, за да „висите“ във фейсбук? Защо да не използвате точно това време за нещо наистина полезно?

Направете си приблизителен график и отделете само 2 часа седмично за спорт – на първо време това е напълно достатъчно.

2. Аз, разбира се, ще започна да ходя на фитнес. Може би не точно днес, но някой ден – със сигурност…

Всичко е ясно, имате навика да отлагате! Най-вероятно се страхувате да опитате нещо ново, или това е просто чист мързел. Отлагането не прави животът ви нито по-хубав, нито по-лесен – точно обратното. Опитайте се да направите нещо ново за себе си сега и веднага.

3. Исках да ходя на фитнес, но нямам пари. Трябва да си купя нов анцуг, маратонки, постелка…

Днес фитнесите предлагат сравнително нормални цени, ако си купите месечна карта. Често се случва на новите клиенти да предлагат интересни отстъпки и промоции. Винаги може да си вземете и карта и от сайтовете за групово пазаруване. И не на последно място – не е необходимо да сте във фитнес зала, за да спортувате. Разходка в парка или няколко обиколки на най-близкия стадион винаги са за предпочитане пред лентяйството. Магазините за втора употреба предлагат завидно разнообразие от спортни комплекти, а добри маратонки може да си вземете и за не много пари…

4. Уморена съм! Да, знам, че съм дебела, но съм уморена. Нямам сила дори да прочета един вестник.

Промяна на дейността – празник, който гарантира прилив на жизненост. Физическите упражнения помагат за подобряване на кръвообращението, ускоряват метаболизма, и най-важното – в кръвта се освобождават хормони, които са отговорни за повдигане на настроението.

5. С моето здраве трябва да тичам към лекарския кабинет, а не към фитнеса…

Ако имате здравословни проблеми, трябва, разбира се, да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете да спортувате. И той, най-вероятно, в допълнение към лекарства, ще ви посъветва да имате по-активен начин на живот, и ще предпише упражнения като терапия. Спортът е полезен за всички, които нямат проблем с движението!

6. На моята възраст е късно да започна да спортувам

Това извинение е популярно сред жените от всички възрасти – и на 50, и на 25. Не забравяйте, че ако не спортувате ще се влоши кръвообращението, ще станете жертва на бавен метаболизъм, ще натрупате още излишни килограми. Ще сте подпухнали, ще страдате от задух и ще ускорите процеса на стареене. Помислете дали имате нужда точно от това…

7. Цял месец ходя на фитнес, и никакъв резултат!

Може би резултатът не се вижда, защото сте били само три пъти във фитнес залата. А може би не поддържате здравословен начин на живот. Фитнесът трябва да е вашия начин на живот. Това включва не само активни упражнения, но и балансиран режим на хранене и грижа за себе си.

8. Срам ме е! Виж на какво приличам! Ще ми се подиграват!

Това е може би най-популярното извинение. В действителност, 90% от посетителите на фитнес залите са обикновени жени, които имат същите проблеми с фигурата, както и вие. Ако се престрашите да влезете в залата, нищо лошо няма да се случи. След няколко тренировки ще се отпуснете и няма да обръщате внимание на страховете си.

Разпознахте ли себе си? Ако искате да бъдете здрави, красиви и да имате добро настроение, започнете да спортувате.

Не от утре, не и от понеделник. Още ДНЕС!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *