Билкови отвари при захарен диабет

Смесват се 30 грама стръкове от горуха, 10 грама листа от черна боровинка, 10 грама листа от черница, 5 грама листа от орех, 30 грама шушулки от фасул, 5 грама стръкове от мента и 10 грама стръкове от глухарче. Една супена лъжица смес се залива с 250 куб. см вряща вода. Оставя се да кисне 10-15 минути. Пие се по една чаша 2-3 пъти дневно преди ядене.

Смесват се 5 грама стръкове от пелин, 20 грама листа от бреза, 10 грама листа от черница, 10 грама листа от черна боровинка, 20 грама шушулки от фасул, 50 грама стръкове от горуха, 5 грама стръкове от трицветна теменуга. Две супени лъжици смес се заливат с 200 куб. см вряща вода. След 15-20 минути се прецежда. Пие се по една чаена лъжица 2-3 пъти дневно.

Смесват се 25 грама бобови шушулки, 25 грама листа от коприва, 25 грама листа от черна боровинка, 25 грама кори от върба. Една супена лъжица се залива с 150 куб. см вряща вода, похлупва се и се вари 3 минути. Чаят се пие студен без захар. Дневно три чая.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *