Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При болки във врата помага най-добре източна медицина, съчетана с магнитна терапия

Преподавателите по йога считат, че правилната стойка влияе на гъвкавостта на гръбнака и съхранява междупрешленните дискове

болка във врата При някои методи на йогата инструкторите персонализират упражненията според заболяването на пациента. Освен това йога набляга върху възпитаването на здравословно духовно и емоционално отношение към тялото, което намалява психологическия стрес. Други системи, които помагат за преориентирането на пациентите към движението на тялото, са методът Фелденкрайс, техниката на Александър и соматиката на Томас Ханна.

Рейки, рефлексология и полярна терапия

Тези методи на лечение се базират на светлината или на непряк контакт с болната област вместо на традиционния масаж. И трите системи на лечение разглеждат болката във врата като симптом на енергиен дисбаланс в тялото. Практикуващите рейки и полярна терапия се опитват да пренасочат енергийния поток чрез поставяне на ръцете върху части от тялото. При рефлексологията се смята, че цялото тяло е отразено в умален вид в стъпалата. Болките във врата се лекуват чрез масажиране на основата на палците, които представляват врата.

Традиционна китайска медицина

В традиционната китайска медицина болката във врата се лекува чрез туина масаж, последван от билкова лапа, вендузи, традиционно лечение за артрит, или „отлепване“ на кожата, често използвано средство при болки във врата. За поставянето на вендузи терапевтът затопля вътрешността на стъклена чашка със запален памучен тампон. Топлината от пламъка намалява въздушното налягане в чашката, която се поставя върху болното място за 15-20 минути. Тази процедура изтегля излишната влага. При метода на „отлепване“ на кожата на шията и отстрани на врата се използва монета, потопена в солена вода, или кожата се хваща с пръсти, дръпва се рязко и се пуска отново. Това се извършва бързо до появата на ярки червени ивици. „Отлепването“ на кожата освобождава излишната топлина и енергия от лекуваното място.

Магнитотерапия

Магнитотерапията, която включва прилагане на импулсно магнитно поле, доби популярност през 2000 г. като лечение за хронични мускулни и ставни болки. Смята се, че тя успокоява болката чрез увеличаване на потока от окислена кръв към увредената тъкан. Някои изследвания показват, че магнитотерапията е ефективна за успокояване на хронична болка във врата, особено когато тя е резултат от нараняване при автомобилна катастрофа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *