Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алтернативна терапия на безсънието – доказано ефективни билкови комбинации и методи

При лечение на симптомите и причините за безсънието ефективно се прилагат много алтернативни методи, голяма част от които се основават на билколечението

безсъние билки Агенцията по храните и лекарствата обаче не регулира тези практики, което означава, че липсват доказателства за тяхната безопасност и ефективност. Преди приемане на билкови медикаменти е необходимо да се направи консултация с лекар. Това е особено важно, тъй като някои съставки от рода на мелатонин взаимодействат е билки като валериана и други.

Валериана (дилянка)

Изследванията до пролетта на 2008 г. показват, че валерианата помага при безсъние. Тези, които я приемат, заспиват по-бързо и имат по-добър сън заради успокоителните й свойства. Справочниците за билколечение в Германия я препоръчват при нарушен сън в резултат на тревожни състояния.

Успокоителното действие на валерианата е изследвано при хората и животните.

Валерианата се смята за безопасна, когато се приема в препоръчваната доза. Билката не влияе върху етапите на съня, нито върху съня REM.

Комбинацията от валериан и хмел също помага при безсъние. Други препоръчвани билки са лимонка (американска маточина) и женшен. Билковите продукти се предлагат във формата на капсули, тинктура и прах. Някои пациенти лекуват безсънието си с чаша топъл билков чай от валериана, лайка, хмел, маточина, пасифлора или жълт кантарион.

Ароматерапия и хидротерапия

Ароматерапията включва лечение чрез етерични масла – ароматни екстракти от растения. Етеричните масла се използват за успокоителни вани, прилагат се върху лицето, врата, раменете. Поставят се на възглавницата или се разпръскват във въздуха.

Хидротерапията представлява топла вана, ароматизирана с екстракт от роза, лавандула или риган. Към водата може да се добави и валериана.

Възглавници за сън

Спането върху възглавници за сън е друга форма на ароматерапия.

Възглавницата може да се направи, като се съшият две парчета плат и се остави отвор за вкарване на билките. Възглавницата се пълни с хмел, лайка и лавандула и се поставя под обикновената възглавница.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *