Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подобрете функцията на мозъка си с тези съвети – продължение

Част 1

Вълшебните растения

mozaka2За освежаване на паметта много помага зехтинът. В Италия и в други средиземноморски страни било установено, че възрастните хора имат много по-добри мозъчни функции в сравнение с техните връстници в други европейски страни. Според учените причината е именно в повишената консумация на зехтин. Отлично влияние върху сивите ни клетки има растението гинко билоба. Доказано е, че то помага при нарушения на паметта и проблеми с концентрацията. Извлек от листата на растението увеличава кръвния поток, като подобрява циркулацията в капилярите, поради което предпазва от образуването на тромби. Влияе благоприятно върху здравината и еластичността на стените на кръвоносните съдове и капилярите, върху възстановяването на проходимостта на кръвоносните съдове. Учените твърдят, че гинко билоба подсилва нервната система и подобрява притока на кислород и глюкоза до нервните клетки. Според изследванията растението може дори да забави развитието на болестта на Алцхаймер, да намали депресията и болките в ставите. Гинко може да се пребори и с усещането за студени крайници, влияе благоприятно върху разширените вени и действа срещу шум в ушите. Оказва се, че растението дори подобрява ерекцията.

С КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ?

С АЛКОХОЛА

В малки количества алкохолът може и да действа стимулиращо на сърцето, но за мозъка има точно обратното действие – прави го по-слаб. Чувствително намалява умствените способности и нарушава координацията. Редовното пиене на силни алкохолни напитки разрушава нервните клетки и води до трайни увреждания на мозъка.

С КОФЕИНА

Вярно е, че кофеинът има стимулиращ ефект и затова хората го пият обикновено под формата на кафе, за да бъдат свежи, но трябва да се внимава в какви количества се приема. При предозиране може да доведе до изнервеност, аритмия, стомашни проблеми и затруднена концентрация.

 

Упражнения срещу депресията

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *