ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте как да подобрите работата на мозъка си

Имате ли понякога усещането, че тялото ви служи съвсем покорно, докато мозъкът ви отказва да ви се подчини? Ако ви дразни това, че забравяте и не успявате да се съсредоплочите, ще ви помогнат няколко лесни трика.

mozaka1Мозъкът е контролният център на тялото. Благодарение на него можете да мислите, виждате, говорите, с две думи – да живеете. За да функционира, му помага нервната система, от която идва огромно количество информация. Като всяка друга система, нервната и мозъкът също могат да се уморят. Също както мускулите, и те се нуждаят от правилно третиране. Станала ли е нервната ви система ленива? Проверете с какво я храните и дали не сте я претоварили.

Обяд за умници

Когато подбирате храна за мозъка си, гледайте тя да съдържа витамин В.

Има го в кафявия ориз, граха, пълнозърнестия хляб, млякото, яйцата, сиренето и орехите. Другите важни хранителни вещества са антиоксидантите. Те подобряват мисловната дейност, паметта и въобще цялостното здраве на нервната система. Освен това не позволяват на свободните радикали да разрушават структурата на нервните клетки. Затова търсете храни с ненаситени мазнини. Такива са слънчогледовото олио, пшеничните зародиши, авокадото, житните растения и жълтъкът. Важен антиоксидант е и витамин С.

Упражнения за мозъка

Ако вече сте дали правилната храна на мозъка си, значи е време и хубаво да го раздвижите. Правите много неща несъзнателно и рутинно? Грешка! Сивото вещество има нужда от размърдване с нови начинания. Ходете на работа по нов път, започнете да обръщате внимание на звукове и миризми, мийте си зъбите с другата ръка или пък затворете очи, докато се преобличате. Напазарувайте в друг магазин, не в обичайния, пренаредете бюрото си. Колкото е възможно по-често общувайте с непознати хора – в асансьора, в магазина, на улицата. По време на вечеря седнете на различно място и през вечер се опитвайте да си припомняте вкуса на ястията, които сте обичали като малки. Решавайте кръстословици и судоку.

Продължение …

 

 

Предлагаме ви 6 упражнения за мозъка!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *