Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесен начин за измерване на ИТМ

Този метод за ИТМ е много по-верен от останалите

Съществува много лесен начин да измерим правилно ИТМ (индекса на телесната мазнина).

За да проверите дали вашият ИТМ се вписва в нормата, трябва да се снабдите с лента, връв или шивашки метър.
Изберете си един от тези способи, с който трябва да измерите височината си. След това лентата (шивашки сантиметър) се сгъва наполовина и я увийте около талията си.
Ако получената „окръжност” може да се движи свободно около талията ви, означава, че ИТМ е в норма. Ако обаче лентата се впие в корема ви, то това е сигурен знак, че сте започнали да затлъстявате.

Този метод за ИТМ е много по-верен от останалите
Този метод за ИТМ е много по-верен от останалите

Немалка част от широко разпространените тестове за измерването на ИТМ не са верни, тъй като някои хора, са с по-тежка костна структура или по-изразена мускулна маса и по този начин се правят грешни заключения.
Същото е в сила и за хора с по-слабо телосложение, които наддават в областта на корема.
Научни изследвания сочат, че сме в пъти по-малко застрашени от появата на инфаркт, ако обиколката на талията е на половина на ръста.

При проведените изследвания, в които са участвали 2717 младежи на 16-годишна възраст се оказало, че едва 1/3 от тях са успели да преминат през този лентов тест, определящ ИТМ.
В същото време според обичайните тестове, всички те са били с нормален ИТМ.
Д-р Маргарет Ашуел, която е ръководител на екипа посочва, че тестовете, които отчитат обиколката на талията, са много по-точни в сравнение с останалите тестове за ИТМ, тъй като чрез този метод, който на пръв поглед е доста елементарен, затлъстяването може да се установи още в първоначалния стадий, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *