Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо йога е толкова добра за гръбнака и здравето на сърцето?

Ние обикновено не мислим за здравето на нашите артерии, докато не възникне проблем (като инфаркт или неуспешна ерекция).

yogaНякои интересни данни са публикувани в последните няколко години, които показват, че гъвкавостта на гръбначния стълб и свързана с гъвкавостта на нашите артерии. Допълнителната информация показва, че йога може да помогне за поддържане на нашите артерии в здрав, младежки вид.

1. Гъвкавостта на гръбнака е свързана с артериалната гъвкавост.

Японски изследователи оценили способността на 526 възрастни на възраст 20-83 години дали могат да стигнат до пръстите на краката си с пръстите на ръцете си при изпънати крака – мярка за гъвкавост на гръбначния стълб. Артериалната ригидност (или стареене) се измерва чрез техника с ултразвук. При пациенти на възраст над 40, гръбначната и артериалната гъвкавост са свързани.

Авторите предполагат, че гръбначната и артериалната гъвкавост може да споделят подобни компоненти на мускулите и колагена на съединителната тъкан. Те също така предполагат, че стречингът и гимнастиката са важни за дейността на артериите.

2. Стречинг упражненията подобряват артериалната гъвкавост.

В друго проучване участват здрави мъже и жени, като правят 13-седмично обучение с кардио или упражнения за разтягане. Групата, която прави стречинг упражнения показала подобрена гъвкавост на артериите, която се измерва чрез сложна ултразвукова техника.

3. Йога подобрява артериалната гъвкавост.

Изследователите са измерили артериалната гъвкавост при 42 лица, които са практикували йога Бикрам 90 минути три пъти седмично в продължение на 8 седмици. При 24 млади пациенти артериалната гъвкавост се е подобрила в края на проучването.Холестеролът и нивата на инсулина също са паднали след обучението с йога.

Здравето на гръбначния стълб е важна мярка за цялостното здраве. Стречингът и заниманията по йога, както и хатха йога са отлични начини за подобряване на гръбначната гъвкавост. Оказва се, че и артериите ни стават по-гъвкави, ако се поддържат тези практики.

Ползите от йога за здравето на нашата вегетативната нервна система и  сърцето е огромна. Освен това, способността на йога за понижаване на кръвното ни налягане, нивото на холестерола в кръвта и инсулиновата секреция е добре установена.

Йога е една практика, която може да ви помогне да поддържате здравето си в продължение на много години.

 

 

Най-добрите упражнения са йога!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *