Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са храните за хубава коса?

Има ли начин по естествен път да съхраним хубава косата си – без преждевременно побеляване, цъфтене и пърхот? Разбира се.

kosХрани като орехи, киноа и червен пипер дават шансове на здравата ни “грива”, коментират от medikforum.ru. Ето важните храни:

  • Орехи. Те са наситени с биотин, витамин Е и омега-мазнини. Съдържат малко мед, а този елемент е важен за производството на меланин. Всъщност това е пигментът, който дава цвят на косата. Недостигът на мед в организма е честа причина за ранното побеляване.
  • Киноа. Растителният протеин в тези дребнички зрънца храни косите ни, които са 96% изградени от протеини. Чрез киноа освен протеини приемаме и аминокиселини, включително лизин. Лизинът е ключов ингредиент в шампоаните против косопад. Включването на киноа в менюто е обещание за разкошна коса.
  • Яйца. С тях можем да подобрим здравето на скалпа – те съдържат хранителни компоненти, включително протеини, витамини В и D, биотин – той стимулира производството на кератин за увеличаване еластичността и здравината на косъма. Ако косата ви е станала твърде слаба и косъмът се чупи, направете си омлет!
  • Стриди. Ако косата ви е прекалено суха и имате пърхот, може да не ви достига цинк. Цинкът поддържа потните жлези, които са в непосредствена близост с космените фоликули. Ниските стойности на цинка причиняват сухота. В стридите, раците и омарите се съдържа много цинк – но ако това не ви е по джоба, примирете се с обикновените тиквени семки.
  • Червеният пипер зарежда с витамин С и това е добър щит срещу свободните радикали. Освен това той насърчава продукцията на колаген. Сухи коси с разцъфнали краища – това говори, че не ви достига витамин С. Освен в червения пипер и червените чушки, той се намира в доматите, портокалите, в ягоди и броколи. Изборът е индивидуален.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *