Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Газираните напитки са новото име на продукт, който причинява рак

Всички знаем, че газираните напитки са вредни, но колко от нас си дават сметка, че те причиняват рак?

koka kola Фенове на кока-колата и другите газирани напитки трябва да знаят, че ако пият на ден по една кока-кола и повече, могат да се сблъскат с рака. Кока-колата е опасна заради съдържанието на канцерогена – 4-метилимидазол, казва Zee News . Това е изключително вреден страничен продукт от оцветителя, който придава цвят и вкус на карамел.

Според едно скорошно проучване в САЩ от 44 до58% от хората на по-възрастни от шест години пият поне по едно газирано на ден. В този случай, анализът на 11 различни напитки позволи да се изгради модел на реална заплаха от рак за тези, които обичат сода. Лошото е, че този кацерогенен оцветител се среща и в една немалка част от хранителните продукти, като любимият на много тийнейджъри десерт „Снийкърс“. Учените са се опитвали да влияят на производителите, но те не са се отказали от опасната боя и не са поставили предупреждение върху етикета, че в продукта – без значение дали е кока-кола или шоколадов десерт, се съдържа канцероген.

Също така, има един проблем: както се вижда от подобен анализ, проведен миналата година, концентрацията на канцерогенни варира широко не само в напитки от различни марки, но също така и в извлечената пробите, принадлежащи към един вид напитка, например, кока-колата. Нещо повече, няма изрично ограничение за 4-метилимидазол в храните и напитките на световно ниво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *