Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какво помагат методите таласотерапия и софрология?

Таласотерапия

Терминът идва от гръцката дума thalasso “море, морска вода“. Самата техника представлява лечение с морска вода и водорасли, като се прилагат вани и бани със затоплена около 35-37 градуса морска вода. Така човешкото тяло получава ценни минерали и микроелементи. Таласотерапията има възстановяващ и тонизиращ ефект върху организма. Водораслите съдържат йод, магнезий, селен, желязо, цинк, мед, витамини и аминокиселини с регенериращо, антитоксично и реминерализиращо действие.

Положителна визуализация или лечение чрез мозъка

Тази техника има допирни точки със софрологията. Идеята, от която се изхожда при нея, е, че всяко чувство променя химията на тялото – млякото на кърмачката се увеличава, когато тя гледа бебето си, страхът ускорява сърдечния ритъм, talasoterapiaсилният стрес може да причини побеляване на косата за една нощ и дори да предизвика рак на гърдата… Но нещата са обратими. Ако изпаднем в плен на отрицателните чувства, можем да се възстановим чрез положителни мисли, като прибягваме до вътрешни картини, които въздействат благоприятно върху мозъка.

Софрология или наука за душата

Софрологията е метод, който използва съвременните познания в областта на неврофизиологията. Прилага се от специалист – софролог. Целта му е да накара пациента да се отпусне до такава степен, че да изпадне в състояние, при което се намира между съня и действителността. Това е вид медитация, пише сп. „Здравен журнал“.

Софрологията помага да се постигне хармония между вътрешния и външния свят, да се загърби стреса или с други думи първо се лекува душата, а после тялото. Софрологът води пациента си със своя тих и монотонен глас и го насочва към следене и осъзнаване на дишането, а после и на цялото тяло. Прилагат се и други техники, в зависимост от нуждите на лекуващия се – съсредоточване върху мисловен образ, медитация и положителни послания („Чувствам се добре“; „Здрав съм“).

Софрологията има благоприятно въздействие при алергии, кожни заболявания, следоперативни състояния, стомашно-чревни смущения, стрес и при подготовка на бременни за раждане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *