Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как най-лесно да се откажем от цигарите

Пушачите, които не могат да се разделят с вредните си навици, ще бъдат улеснени да го направят с помощта на специални лекарства.

pu6Новите медикаменти предлагат постепенно, а не рязко отказване от цигарите, поясняват от medikforum.ru. Такъв вариант предлагат и учени от американската клиника “Майо”. В същото време официалната политика на здравното министерство в САЩ е да се насърчава резкият отказ от цигари. Внезапно, изведнъж – така и немалко пушачи си представят своя отказ, но все го отлагат “за другия понеделник”. Резкият отказ на практика не работи, защото причинява физически и психически страдания.

В такива случаи може би ще проработи механизмът на постепенното отдръпване: хората, които имат желание и са мотивирани да го направят, ще получат своего рода подкрепа с новите медикаменти. Тази теория вече е проверена експериментално с помощта на 1510 пушачи-доброволци от 10 страни. Всички те декларирали, че искат да оставят цигарите, но ще им е трудно да го направят в рамките на един месец. В същото време те си представяли, че по-бавно и плавно, за три месеца, постепенно намалявайки изпушените цигари, ще се справят.

Доброволците били разделени на две групи: в първата всеки ден получавали определена доза варениклин (чампикс) – препарат от описания вид, а във втората плацебо. Този режим бил спазван 24 седмици, сетне всеки от доброволците бил наблюдаван една година. Предварителният план предвиждал пушачите да намалят цигарите наполовина за 4 седмици и със 75% – до края на осмата седмица. В рамките на година при работеща схема би трябвало да се достигне до пълен отказ.
Още в края на първия месец половината доброволци от първата група пушели двойно по-малко, докато в плацебо-групата били достигнати само 31%. В края на осмата седмица над 26% от първата група пушели 75% по-малко цигари отколкото в началото на изследването.

В края на експеримента до пълен отказ достигнали 32.1% от първата група и само 6.9% – от втората.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *