Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 тъжни факта за смъртоносното заболяване рак

Онкологичните заболявания ще взимат все повече жертви. Това са 9 тъжни факта за рака, които е добре да знаете

 

рак

1. Има няколко фактори, които увеличават риска от рак (официално известно като злокачествено новообразувание), включително замърсяването на околната среда, тютюневия дим, някои инфекции, радиация и липса на физически упражнения.

2. Приблизително 10% от случаите на рак са наследствени. Повечето тумори стават факт като комбинация от наследствени фактори и фактори, свързани с околната среда.

3. 90% от случаите на рак на белия дроб, причинени от тютюнопушенето. През последното десетилетие, тютюнът е убил 50 милиона души. Ако това продължава, от рак на белите дробове ще умират поне милиард души, което съответства на една смърт на всеки шест секунди.

4. Хората, които спят по-малко от шест часа на ден, е по-вероятно да развият рак на дебелото черво, отколкото тези, които спят повече.

5. Думата „рак“ има гръцки произход. Това заболяване е наречено така, защото една ракова клетка може да се разпространи на няколко места, образувайки така наречените метастази. Римският лекар Гален използва думата „onkos“, което се превежда като „тумор“. От там идва и името „онкологично заболяване“.

6. Специалистите са на мнение, че повече от половината смъртни случаи при болните от рак не могат да бъдат предотвратени.

7. В Масачузетс, майка е обвиненa в убийство, защото не e давала лекарства против рак на сина си, който освен това има и аутизъм. Той е само на 9 години, когато почива от левкемия през 2009.

8. Пациентите с рак е два пъти по-вероятно да се самоубият, отколкото населението като цяло. Мъжете са много по-склонни от жените да отнемат живота си, веднага щом научат диагнозата.

9. Учените твърдят, че ядрената катастрофа в Чернобил е довела до появата на най-голям брой от случаите на рак в историята.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *