Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Избягвайте мандарини, ако имате проблеми със стомаха!

Трябва да избягвате киселинни храни като мандарини и други цитрусови плодове, докато имате проблеми със стомаха. 

mandariniВисокото съдържание на киселина от тези плодове може да раздразни стомаха допълнително. Вие също трябва да избягвате да пиете сок от мандарини или сок от грейпфрут, докато симптомите изчезнат. Също така избягвайте мандарините или сока от тях, ако имате рефлукс, язва или киселини в стомаха.

От друга страна мандарините са толкова вкусни, че ако има някой да не ги харесва, това ще бъде учудващо. Вижте и какви са ползите от тях.

Мандарините намаляват риска от развитие на рак

Мандарините могат да намалят риска от развитие на някои видове рак, например този на черния дроб. Хората, страдащи от хроничен вирусен хепатит трябва да пият прясно изцеден сок от мандарини – по 1 чаша всеки ден, за да намалят риска от от развитие на рак на черния дроб.

Мандарините ще ви помогнат в борбата с наднорменото тегло

Мандарините притежават едно много добро ниво на съдържание на фибри. Като включвате повече храни с високо съдържание на фибри в менюто си, вие имате усещането за пълен стомах и това потушава непрекъснатия глад. Според проучвания, направени от диетолози както децата, така и възрастните трябва да въвеждат в организма си поне 20 грама фибри на ден.

Мандарините влияят на холестерола

Нивото на лошия холестерол може да бъде намалено благодарение на антиоксидантите, които се съдържат в мандарините. Те подпомагат балансирането на нивата на холестерола, благодарение на това, че унищожават свободните радикали. За тях знаем, че произвеждат холестерол, който се натрупва по стените на артериите.

 

Киселини за вечеря?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *