Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Седем лечебни ефекта от канелата

Някои хора я наричат подправката на настроението и тя наистина го подобрява. Но има поне още 6 причини да я използваме.

kanelaКанелата! Именно тя придава празничния, домашен аромат на ябълковия сладкиш, от който няма как да се откажеш! А около Коледа и Нова година без аромата й просто е невъзможно, описват от kp.ru. Канелата всъщност е един истински домашен лекар, на който можем от сърце да се доверим. Ето защо:

* Канелата стимулира работата на мозъка. Подобрява познавателните способности, паметта и вниманието, намалява риска от развитие на болестта на Алцхаймер. Канелата помага да се борим с раздразнителността и депресията, овладява главоболието.

* Бори се с мазните храни. Съдейства за успешното разграждане на мазнините и с неутрализацията на вредните последици от тежките трапези.

* Подпомага отслабването. Здравословното хранене и физическата активност са най-важни при редукция на теглото, но канелата ускорява метаболизма и регулира стойностите на кръвната захар. Можем да си добавяме канела в киселото мляко или овесените ядки; освен полезно, това е и по-приятно.

* Подобрява работата на чревния тракт. Предпазва от смущения във функционирането на стомаха, намалява хроничните болки, полезна е при синдрома на раздразненото дебело черво. Чудесна добавка е в различни диетични крем супи при болести на стомашно-чревния тракт.

* Канелата подобрява настроението. Тя съдържа магнезий, който спасява от честата смяна на настроението. Регулира хормоните. Чудесно върви с топъл шоколад, орехи, бадеми и банани.

* Укрепва венците. Канелата има антибактериални свойства и съдейства за съхранението на здрави зъби и венци. Придава свеж дъх и това е причината да я прибавят в различни карамелени бонбони, дъвки и вода за уста.

* Действа благотворно на кожата. Благодарение на антибактериалните си качества канелата е полезна при различни кожни раздразнения – зачервяване и сърбеж. Незаменима е при проблемите на мазната кожа и кожа с акне. Прилага се и при масажи, тъй като има затопляща и отпускаща способност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *