Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стоян от „Бон Апети“: Лекувам се с ванилия и канела!

Здравейте, Стоян, как сте, как се чувствате?

Чувствам се страхотно. Отпочинал и зареден с енергия и ентусиазъм за новия сезон на „Бон апети“. С Лора работим по първата ни кулинарна книга – това е страхотно предизвикателство за нас. Ако не бях станал готвач, сигурно щях да съм футболист. Дълги години се занимавах професионално с футбол, но дълбоко в себе си бях очарован повече от подправките.

Как поддържате добра физическа форма?

Всяка свободна минута гледам да съм навън – играя футбол с приятели, разхождам се.

Спазвате ли здравословен режим? На хранене, например?

stoyan bon apetiОбичам да си хапвам и това не е тайна за никого. Не се ограничавам, но и гледам да не прекалявам с нищо. Почти винаги закусвам. Храня се разнообразно и балансирано със сезонни продукти. Трудно ми е да определя към кой вид кухня имам предпочитания, защото съм човек, който не спира да се учи. От баба ми помня вкуса на пиле с кисело зеле, никой досега не ми го е правил толкова вкусно, а от майка ми – боб чорба. Готвя ги, но все още не мога да ги докарам на вкус като тях.

Какви грижи полагате за здравето си?

Гледам да не ям храна от „бързите“ заведения, но зависи колко съм гладен. Обичам баница например, когато бързам и съм гладен, няма проблем да хапна на крак. Лятото се стремя да консумирам леки храни и така компенсирам жегите. Все пак обаче съм фен на месото. Обичам и боб, и леща, но не и постни зелени ястия. Спортувам активно и се усмихвам повече. Сигурно и затова не съм имал – и се надявам да не се случат – някакви сериозни здравословни проблеми.

Правили ли сте компромис със здравето си?

Налагало се е да изпълня някакъв поет ангажимент в момент, когато не съм се чувствал в кондиция, но не мисля, че това е компромис със здравето. Самият аз пуша, но вляза ли в кухнята, забравям за цигарите. Друг принцип е да не употребявам алкохол, когато работя, у дома в кухнята също не го правя.

На кои доктори се доверявате?

Доверявам се на специалисти с добро отношение към пациентите си и желание за работа.

Какво ви е мнението за народната медицина?

Пия билков чай за удоволствие и когато съм настинал. Ако това минава за ползване на народна медицина – да, ползвам я. Обожавам черния пипер, както и ванилия и канела – те имат много здравословни ефекти, при диабета например.

Какво мислите за здравеопазването в България?

Остаряла база, която е под всякаква критика. И лекари герои, които се опитват да работят и да лекуват хората в тези мизерни условия.

Според вас защо българите се разболяват?

Консумиране на некачествени продукти, стрес и липса на движение. Освен това, мисля, че нямаме навика да ходим на профилактични прегледи. Бих искал да кажа на вашите читатели: Старайте се да вършите повече от това, което ви прави щастливи. Хранете се със сезонни продукти и спортувайте. Знам, че за много от нас това е почти непостижимо, но искрено се надявам, че ще дойде време, в което всички ще живеем достойно.

Източник: в. „Доктор“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *