Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Забранени храни при висок холестерин

Холестеринът е необходим на организма за производството на определени хормони и субстанции, които участват в храносмилането. Но високите му стойности са вредни за здравето и причиняват болести на сърцето.

Внимание-холестеролТова е причината да избягваме някои храни, ако холестериновите нива в кръвта ни са високи, припомнят от medikforum.ru. Ето кои според експертите са забранените храни при висок холестерин:

* Стриди. Не е трудно да се откажем от тях всъщност. Те са полезна храна в много отношения, но за рисковата група са опасни: в 85 грама от този продукт има над 60 милиграма холестерин.
* Макарони и спагети с кашкавал. Вкусно, но и там наситените мазнини са твърде много.
* Хамбургер. Популярно блюдо от списъка фаст фууд. Децата и младите хора обичат да го хапват с всякакви добавки като лук, кашкавал и бекон, но в един биг мак има 85 милиграма холестерин.
* Пържено пиле, пържени крилца – толкова е апетитно с онази златиста хрупкава кожичка! Но такава храна вкарва в организма дори повече холестерин, отколкото хамбургер.
* Пържени картофки – още едно блюдо от програмата фаст фууд, натъпкано с холестерин.
* Топено сирене. Прекрасен ингредиент за сандвичи и – напълно противопоказен при висок холестерин В 28 грама сирене има 27 милиграма холестерин.
* Сладолед. А от него как да се откаже човек? Но мазните му проценти са дори повече, отколкото в хамбургера!
* Омлет. Чудесна бърза закуска, която ви засища до обяд, само че вариантът е добър ако го направим само от белтъците: жълтъкът има твърде много холестерин.
* Краве масло. Много е вкусно – но това е първият продукт, от който трябва да се откажете, ако ви открият висок холестерин.
* Червено месо. Свинско, говеждо, овнешко: в такава храна има повече холестерин и наситени мазнини, отколкото във всяко друго месо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *