Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пушачите трябва да спазват тези правила – част 3

Културата на поведение ще ви направи по-здрави!

Част 1, част 2

Ако мъжът помоли жената за огън, тя му подава кибрит (или запалка). Не е прието да се пали със запалена цигара в уста.

Клечките и угарките не се хвърлят, където попадне. Особено внимание изисква огънят в гората, за да се избягнат пожарите. Угарките и клечките не бива да се хвърлят, преди да сме се убедили, че те са угаснали напълно. За сигурност в гората загасналата угарка и клечка трябва да се бодне в земята или в пясъка. Един възпитан човек никога няма да загаси цигарата си в някакъв предмет: скамейка, крак на маса, някаква друга мебел или стената на къща, ограда и тъй нататък.

Пепелта се изтърсва в пепелника. На маса за тази цел не се използуват съдовете за хранене. Ако няма пепелник, то молим домакините да донесат.

Ако е необходимо да се остави за минутка горящата цигара, то тя се поставя в пепелника, а не на края на масата. Не бива да се допуска в пепелника да дими цигара.

Приемайки гости, не забравяйте от време на време да изпразвате пепелниците.

Димът се пуска в тази посока, в която той не пречи на присъстващите. Ако парченце тютюн попадне в устата ви, то не се изплюва, а се избутва с езика до устната и се маха със салфетка или в краен случай с пръсти.

Крайчецът на пурата или цигарата се изважда от цигарето е клечка или с нещо друго остро, но в никакъв случай не се издухва и още повече не се изчуква. Крайчецът на пурата не се отхапва, а се отрязва със специална ножичка или с нож.

Цигарите се носят у себе си или във фабричната опаковка, или в табакера. Те не се носят разсипани в джоба или във вътрешния джоб на сакото.

 

Как да спрем да пушим, без да надебелеем

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *