Какви напитки могат да пият диабетиците?

Повечето хора биха предпочели да изядат калориите, вместо да ги изпият. А изследванията сочат, че дори висококалоричните напитки не могат да бъдат толкова удовлетворяващи, колкото нещо за хапване.

Предлагаме на вас, диабетици, няколко основни тактики как да не позволявате на безалкохолните да тласнат иначе здравословното ви меню към „червената зона“.

Пазете се от „подобрената“ вода

Напоследък водата не е просто вода. Понякога е цветна и има добавени витамини, билки или кофеин. Тези „специални“ води се представят като здравословна алтернатива на обикновената бутилирана вода и безалкохолните напитки. Но струват ли си цената? Вероятно не. А и много от тях съдържат калории за разлика от обикновената вода, затова четете етикетите.

Спазвайте правилото за „50:50“.

Ако харесвате подобрена вода или друга безалкохолна напитка, която е много калорична, не се ограничавайте и си я изпийте, но след като сте я разредили със същото количество чиста вода. Важно е за всеки организъм да получава много течности. Те подобряват кръвообращението и подпомагат дейността на бъбреците, като „измиват“ токсините от организма. Така че ако наистина не ви допада обикновената вода, а „овкусяването“ й ви помага да пиете повече, AA033461непременно го направете.

Вземете си студен чай без захар вместо сода.

Не само ще си спестите калории, но и ще си осигурите антиоксиданти.

Сварете кафето си черно.

Като вземем предвид десетките аромати, подправки и заливки, които можете да добавите, черното кафе може да ви изглежда твърде обикновено, но на практика не съдържа калории! В 350 мл черно кафе се съдържат само 5 ккал и 1 г въглехидрати, а еспресото с мляко има около 10 ккал и 1 г въглехидрати. Колкото повече неща добавяте към кафето си, толкова по-високо скачат цифрите – еспресото, подсладено с карамел и поднесено с бита сметана, има 110 ккал и 9 г мазнини, от които 6 г – наситени.

Поръчвайте кафето си „тънко“.

Това означава „с обезмаслено мляко“ и хората, които не желаят да изпиват калориите си, преминават от „пълно“ към „тънко“. Около 300 мл кафе с обезмаслено мляко ще свали 110 ккал от напитката.

Гледайте на специалните подправени кафета като на десерт.

Колкото повече аромати и вкусове добавяте към кафето си, толкова повече скачат калориите му – толкова високо, че в някои случаи би било по-полезно да си вземете сладолед във фунийка. Сладката вафла, от която се прави фунийката, и топката сладолед съдържат около 185 ккал и 8 г мазнини (5 г наситени). В 300 мл сладко фрапучино с канела, добавена захар, бита сметана и аромати има 420 ккал, 16 г мазнини (10 г наситени) и 61 г въглехидрати. Дори когато си поръчвате диетичния вариант, пак ви остават 41 г въглехидрати и над 300 ккал. Никога не забравяйте, че тези напитки не са за утоляване на жаждата – те са десертни – и трябва да се консумират умерено, при специални поводи.

НАНОМАГНИТНИ ЧОРАПИ ЗА ДИАБЕТИЦИ
НАНОМАГНИТНИ ЧОРАПИ ЗА ДИАБЕТИЦИ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *