Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 6 трика да приемаме по-малки количества храна

Много хора имат проблеми не само с килограмите, но и с поглъщането на огромни количества храна. Възползвайте се от тези полезни съвети

В английската преса съветват британците да приложат няколко трика, за да приемат по-малко количество храна, но в същото време да не изпитват чувство на глад.

1.   Пийте вода преди да се храните

Когато сте гладни или ви предстои да се храните, изпийте поне половин чаша вода. По този начин ще напълните стомаха с течността и ще създадете усещането за ситост.

После ще приемете по-малко количество храна. По този начин няма да гладувате и няма да повредите своя стомах, но пък и няма да качвате излишни килограми.

hrana-trik
Използвайте тези полезни съвети, за да приемате по-малки количества храна

Пийте сокове, фрешове, чай  и други полезни напитки на гладно, защото те също ще създадат усещането на ситост.

2. Сервирайте храната в по-малки чинии

Има хора, които се чувстват длъжни да изядат цялото сервирано количество храна в тяхната чиния.

Ако чинията е голяма и дълбока, те ще приемат голямо количество храна.

Когато човек разполага с ограничено време, за да изяде храната от голямата чиния той започва да яде по-бързо. Дъвче по-малко храната и така създава трудности на стомаха.

Приемливо количество храна, сервирано в малка чиния, създава впечатление за голяма порция.

hrana-chinia
Сервирайте  храна в по-малки чинии
hrana-voda
Пийте вода и други течности преди ядене за по-малко храна

3. Използвайте по-голяма вилица и лъжица

Получава се зрителна измама, която рефлектира в мозъка, когато човек се храни с по-голяма вилица и лъжица, научаваме от  Journal of Consumer Research.

Не можем да бодем големи хапки храна на голямата вилица, понеже няма как да ги сложим в устата. Не можем да напълним догоре голямата лъжица, понеже няма как да приемем цялото й съдържание.

В същото време големината на прибора създава усещане за по-голяма ситост, защото изглежда, че човек с големия прибор е изял по-голямо количество храна.

4. Яжте по-бавно

Бавното хранене, по-продължителното сдъвкване на храната и по-продължителното гледане в храната пред нас създава усещане за по-голяма ситост. Това е трик, с който можем да излъжем нашия мозък и с по-малко количество храна да задоволим нашия глад.

hrana-vilica
Яжте с по-големи прибори

5. Не се хранете, докато гледате телевизия

Ако се храните, докато гледате телевизия, вие губите вашата концентрация, за която говорихме по-горе – бавно хранене, продължително дъвкане, които създават усещане за ситост.

Докато гледаме филм или новините, ние сме се фокусирали в предаването и без да се усетим, ние поглъщаме много по-голямо количество храна от необходимото.

6. Яжте полезната храна първа

Ако започнете вашето хранене със салата, постъпвате правилно, защото пресните зеленчуци са полезни. От салатата изяжте по-голямо количество, защото така ще се заситите, при това с нискокалорична храна.

Когато ви сервират второто ястие и десерта, вие ще се чувствате сити и ще хапнете много по-малко от тях. По този начин няма да приемате излишни калории, защото готвените храни и десертите не рядко са високо калорични.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *