Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бъдете здрави като почиствате дома си с билки!

Независимо дали сте решили да водите по-природосъобразен начин на живот или да спестите пари – почистването с билки е най-разумното решение.

 

Билковите продукти съдържат една основна съставка – почистващ агент. А свежите билки или етеричните масла неизменно оставят свеж аромат.

Универсален билков спрей с оцет

Той е безвреден и е щадящ за околната среда; изключително подходящ е за избърсване на прах, почистване и освежаване на почти всякакви повърхности (с изключение на мрамор). Ако не разполагате с пресни билки, добавете етерични масла.

Съставки:

  • пресни или сушени билки (можете да използвате и пликчета чай)
  • дестилиран бял винен оцет

Инструкции:

  • Нарежете на едро 1-2 шепи пресни или сушени билки (например лимонова върбинка, мента, розмарин, маточина или лавандула) или поставете на дъното на стъклен буркан с широк отвор 5-10 чаени пликчета.
  • Напълнете догоре буркана с оцет. Затворете и оставете да престои няколко дни. След това прецедете течността. (Ако използвате чаени пликчета, леко загрейте оцета, преди да го сипете в буркана.)
  • Прехвърлете сместа в пластмасов пулверизатор. Този спрей е абсолютно безвреден и изключително ефикасен; ако го използвате върху по-слабо замърсени повърхности, разредете с вода в съотношение 50:50.

Съвети за използване:

ПОДДЪРЖАЙТЕ съдомиялната машина чиста и свежа: добавете 125 мл билков спрей с оцет по време на програмата за изплакване.

КАЖЕТЕ „сбогом“ на мазнините и накарайте чашите да блестят: сипете

с. л. билков спрей към препарата за измиване на съдове.

РАЗТВОРЕТЕ натрупалия се котлен камък: накиснете душ-слушалката за една нощ в разреден билков спрей.

ПОЧИСТЕТЕ засъхналата сапунена пяна по стъкления душ-панел: смесете 2 части сол с 1 част билков спрей и изтъркайте повърхността с кърпа. Изплакнете и подсушете.

СПРЕТЕ мухъла: смесете 2 ч. л. боракс и 250 мл билков спрей. Нанесете с кърпа и оставете за 30 минути, след което избършете.

ОСВЕЖЕТЕ хладилника: избършете го с билков спрей, а след това с гъба, потопена във ванилова есенция.

ОТСТРАНЕТЕ мухъла от уплътненията на вратата на хладилника: изстържете мухъла от гънките със стара четка за зъби, потопена в билков спрей.

ИЗПЕРЕТЕ кухненските кърпи и престилки: накиснете ги за една нощ в разтвор от вряла вода, достатъчно количество билков спрей и няколко капки евкалиптово масло. Изплакнете обилно.

ПОГРИЖЕТЕ се за микровълновата фурна: поставете съд с 250 мл вода и 60 мл билков спрей в микровълновата и включете на максимална мощност за 5 минути. Когато течността се поохлади, я използвайте, за да избършете стените на печката с влажна кърпа.

 

Прочетете още рецепти за почистване с билки тук …

 

В съдомиялните машини виреят опасни гъбички!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *