Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Митове и истини за главоболието

Едва ли има човек, които не познават ужаса на главоболието и пристъпите на мигрена

главоболие Тези състояния понякога възникват без видима причина, лишават ни от способността да изпълняваме всекидневните си задължения, а понякога дори ни принуждават да останем в леглото. Кои са най-популярните причини за главоболие и как да се справяме?

„От времето е“

Въпреки че много пациенти забелязват връзка между промените във времето и главоболието, медицинските изследвания не са доказали такава зависимост. Ако ви се случва често, проследете провокиращите фактори.

Напълно е възможно причината да не е във времето, а в изпитото вино, дългата работа под стрес, липсата на движение и (или) свеж въздух.

Главоболие и бременност

Мигрената по време на бременност и кърмене е свързана с промените в нивата на хормоните. През този период лекарите съветват да се концентрираме върху немедикаментозни методи на лечение като иглотерапия, йога, релаксация. В случай че няма резултат, посъветвайте се с лекар какви медикаменти и в какви дози е допустимо да приемате в този период.

Важно

Според някои лекари главоболието говори за недостиг на течности в организма. Има доказателства, че при мигрена приемът голямо количество вода в началото на пристъпа може да спре неговото развитие. Не е мит, някои храни и напитки може да с; причина за главоболие – сред тях са сладоледът и виното, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *