Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билкови рецепти за бебета и малки деца пестят пари и пазят от болести

Кой казва, че отглеждането на бебета започва от д-р Спок?

бебе В българските земи жените са раждали поне 8000 години преди него. Предавали са си една на друга своя опит и така се е утвърдил образът на българската баба.

Настойка от анасон

3-4 ч.л. плодчета от анасон се заливат с 400 г вряла вода. След час извлекът се прецежда. Приемат се по 60-100 мл 3 пъти дневно след ядене.

Настойка от върбинка

2 с.л. нарязани стръкове върбинка се заливат с 500 г кипяща вода. Вари се 5 минути и като изстине, се прецежда. Пият се по 100 г отвара преди ядене 4 пъти дневно.

При отбиване, за да намалее кърмата, прабаба ми препоръчва градински чай 1-2 с.л. градински чай се заливат с 400 г кипяща вода. Киснат 30 минути. Прецежда се и се пие 3 пъти дневно 15 минути преди ядене.

Тази настойка има силно противовъзпалително и антибактериално действие. Може да се прави и гаргара през 3 часа при ангини.

За следродовия период или след аборт с настойка от коприва се скъсява кръвотечението. Може да се пие и при възпаление, смущения в цикъла, в климакса и при намалена лактация.

Приготвяне

2 с.л. крприва се заливат с 500 г кипяща вода. Врят 3 минути и след 1 час се прецеждат.

Пият се по 120 г преди ядене. Зимата може да се направи запарка от 4 ч. л. стрити сухи листа от коприва и 200 г вряла вода. Освен за пиене с нея може да се полива косата, за да е здрава и лъскава.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *