Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво лекува остеопатията?

Все повече нараства интересът към тази алтернативна медицина и има защо – нейните методи успешно могат да заменят приема на лекарства и така да се избегнат нежеланите им вторични ефекти.

osteopatia, остеопатия, остеопороза

Остеопатията по­чива основно върху принци­па, черазлични-течасти на тяло­то – стави, мускули, сухожилия, вътрешни органи – са незави­сими системи. Неправилното функциониране на един еле­мент в системата води до нару­шаване на дейността на други елементи в нея. Остеопатията не се задоволява само с това да въздейства на симптомите, а търси корените на проблема. Тя се съсредоточава върху ко­ригирането на структурните проблеми на мускулно-скелет-ната система с цел да подобри цялостното функциониране на организма.

Вторият принцип на ос­теопатията е, че всяка част на тялото функционира добре, когато е достатъчно кръвосна-бдена, „нахранена“и освобо­дена от токсините чрез кръвта и лимфата. Ако тези течности не се движат свободно, се поя­вяват здравословни проблеми. Затова остеопатията издирва местата на задържане в орга­низма, които трябва да бъдат отблокирани. За да възстанови равновесието и да помогне на пациента да оздравее, травма-тологът-остеопат комбинира манипулациите върху ставите с физиотерапия и наставления за правилна стойка.

Основана от амери­канския лекар Андрю Тейлър Стил в края на 19 век, остеопатията съчетава всички аспе­кти на традиционната медицина със своите основни принципи за важността на телесна та структура и доми­нирането на здравето над болестта.

Как преминава сеансът по остеопатия?

Консултацията с остеопат трае между 30 и 45 минути. Тя започва с дълъг разговор за предишни заболявания. Тъй като остеопатичното лечение е холистично или насочено към цялото тяло, при уточня­ване на болестта и лечението специалистът допълнително обръща внимание и на психо­логическите фактори, начина на живот и храненето.

След това специалистът преглежда пациента от глава­та до петите в право, седнало и легнало положение, изследва го с пръсти с цел да анализира движенията на ставите и гъв­кавостта на тъканите.

Ръцете на остеопата са не­говият инструмент и за ди­агностика, и за лечение. Те му позволяват да усети на­прежението или нарушения баланс. Опипването е бавно и старателно. Остеопатът въздейства там, където усети блокада. След приключване­то на сеанса той прави едно последно изследване с длани, за да разбере дали е успял да въздейства на проблема.

По време на сеанса осте­опатът натиска, избутва или издърпва, като цели с тези движения да постигне лече­бен ефект. Манипулациите не са силни и не трябва да при­чиняват болка. От бавни те могат да станат по-накъсани и енергични, дори да се чуе как някоя кост „пука“, а после пак да станат плавни и почти нео­сезаеми. Понякога е нужно и участието на пациента, който трябва да стегне или отпусне някоя група мускули.

Трябва ли първо да се говори с лекар?

Лекарят може да постави диагнозата и да ви ориентира към остеопат, но и вие сами мо­жете да се насочите към него, без лекарска препоръка.

Добре подготвеният осте­опат е наясно с противопока­зания като риск от счупване, дискова херния, възпалителни заболявания, костни метастази.

Колко сеанса са нужни?

Всичко зависи от пациента, от болестта му и от това отко­га тя съществува. Най-често един-два сеанса са достатъч­ни с интервал от 3 седмици. Ефектът от остеопатията се проявява постепенно. Ако след три сеанса няма резул­тат, не упорствайте повече. Не приемайте „оферти“ за пакети от десет процедури.

За кого е предназначена остеопатията?

Кърмачета, деца, бременни жени, възрастни хора – всеки може да опита ефекта на остеопатията, която влияе при следните проблеми:

  • двигателна система – тен-динит, ставни болки
  • нервна система – ишиас, безсъние, спазмофилия
  • кръвоносна система – хе­мороиди, венозна недоста­тъчност
  • храносмилателна система – колит, хроничен запек
  • уши, нос, гърло – синузит, бучене в ушите
  • И още – при главоболие, астма, гинекологични болки, цистит.

Чрез остеопатичните техники може да се ограничи влиянието на неблагоприят­ните фактори, които при­чиняват стресови реакции в организма, и по този начин да се възстановят мета-болитните процеси и да се мобилизират вътрешните възможности на организма за самолечение.

Остеопатията има своите лимити – тя не може да лекува рак, множествена склероза, счупвания, мукови-сидоза, но съпътстващо по­мага на тялото да оздравее или да понесе по-леко тежки лечения.

 

Остеопатия – метод който лекува без противопоказания

 

 

ВИТАМИНИ С ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *