Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Запекът най-често възниква заради проблеми с нервите

Причините за възникването на стегнат стомах може да бъдат много и най-разнообразни, но като цяло сред най-актуалните са нервността, застоялият начин на живот и неправилното хранене

200160761-001

Неврогенните фактори включват разстройство на вегетативната нервна система, която регулира функциите на вътрешните органи. Обикновено това се случва под влияние на психическо пренапрежение, конфликтни ситуации, депресии, страхове, продължителни промени в дневния режим на работа и отдих и т.н. Липсата на физическа активност води до проблеми с чревната двигателна функция главно при по-възрастните хора.

За да определите хранителния си режим при стегнат стомах, имайте предвид, че този проблем има различни разновидности. Съществуват два принципно различни механизма на запек в зависимост от състоянието на стените и мускулите на стомаха. При двата храненето трябва да е различно. В единия случай става дума за мудна дейност на червата, а в другия – за резки спазматични съкращения на червата.

Първият вид запек възниква при застоял начин на живот, консумация предимно на суха храна и хормонални проблеми. В резултат на това се формира усещане за препълнен стомах, пристъпи на болка в долната част на корема, метеоризъм (образуване на газове). Дефекацията е обилна, понякога болезнена или под формата на диария.

При втория тип запекът се дължи на спазматични контракции на чревната стена. Обикновено причината е стрес и нередовно некачествено хранене. В този случай възникват спазматични коремни болки, обикновено от лявата страна, простиращи се до слабините. Дефекацията може да бъде и редовна, но няма усещане за пълноценно изпразване на червата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *