Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарства против астма и алергии по време на бременност

Бременните жени често си мислят, че щом тестът за бременност отчете положителен резултат, те ще спрат всички медикаменти – и по лекарско назначение, и без рецепта, за да не навредят на плода. И докато това е вярно за определени лекарства, съществуват още безброй варианти, които се смятат за изцяло безвредни, ако се приемат по време на бременност. Освен това спирането на лекарствата поради едностранно решение и без консултацията с лекар могат да застрашат живота и на майката, и на бебето. Предлагаме ви някои указания във връзка с лечението на астма и алергии.

По време на бременността симптомите на астмата могат да се влошат или да се подобрят, но каквото и да се случи, е важно да контролирате заболяването, особено когато наближи терминът ви.

Почти всички лекари са на мнение, че астмата трябва да се лекува по абсолютно същия начин по време на bremennost astmaбременност, както и преди това, с изключение може би на факта, че левкотриеновите модулатори няма да са нормално инициирани по време на бременност, защото опитът с тяхната безопасна употреба в този контекст не е достатъчен (въпреки че най-вероятно те няма да навредят).

Всички други медикаменти, особено бронходилаторите за вдишване и стероидите се смятат за безопасни и приемът им трябва да продължи както обикновено. Назалните стероиди също са безвредни по време на бременност.

* Бронходилатори с краткотрайно действие

По принцип те не застрашават здравето на бъдещите майки. Особено безопасен през този период е тербуталинът (бриканил), който често се прилага интравенозно, за да предотврати преждевременното раждане.

* Будезонид за вдишване

Според едно проучване в Швеция, което е изследвало 99% от ражданията в страната от 1995 до 1998 г., се оказало, че майки, приемали будезонид, родили бебетата си навреме и с нормални размери и тегло, като не се наблюдавало увеличение на броя на мъртвородените или многоплодните бременности.

* Деконгестанти

Въпреки че на бременните от години се прилага деконгестантът псевдоефедрин (Sudafed), според доклади при новородените се наблюдава леко повишение на дефекти в коремната стена, затова е препоръчително да се избягват оралните деконгестанти по време на първия триместър. Едно от най-добрите съществуващи лечения за хрема е изплакването на носа със солен разтвор.

* Антихистамини

Въпреки че не съществуват доказателства, че антихистамините са вредни по време нз бременност, понастоящем повечето производители на лекарства залагат на сигурността и препоръчват  да се избягва употребата на цетиризин, дезлоратадин, лоратадин и мизоластин. Тогава остават като вариант единствено по-традиционните антихистамини, които са със седативен ефект, като например хлорфенамин, които се смятат за безопасни, но причиняват сънливост. При сенна хрема редовно употребяваните назални стероиди се считат за безвредни.

* Имунотерапия (инжекции против алергия)

Можете да продължите лечението по време на бременността с постоянна доза, но не се препоръчва тепърва да започвате с тях, защото именно първите дози най-често причиняват алергични реакции, които е добре да се избягват в това състояние.

––––-

 

ЛУЛА ИНХАЛАТОР С ХИМАЛАЙСКА СОЛ ПОМАГА ПРИ АСТМА

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *