Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Черен бъз и соя сразяват туморите! Да избегнем рака – 11 лесни правила

Да се лекува рак е много по-трудно, отколкото да се предпазим от тази „чума на XXI век“

Панацея срещу рак никой не е изнамерил, независимо от търсенията и успехите на медицинската наука в тази посока. И ако около причините за това опасно заболяване светилата на науката все още продължават да спорят, практикуващите лекари настоятелно препоръчват на наблегнем на профилактиката.

Сиропът от черен бъз сразява туморите
Сиропът от черен бъз сразява туморите

Въз основа на многогодишния опит онколозите смятат, че да избегнем рак е напълно възможно, следвайки тези 11 лесни правила:

1. Употребявайте повече пресни зеленчуци и плодове

Нищо не замества даровете на Природата – една зеленчукова или плодова салата е много повече от хапчето с витамини. Организмът се нуждае от всичко, което ражда земята: лук, зеле, моркови, кайсии, ябълки, лимони, портокали и важното е те да са „истински“, а не ГМО. Не пропускайте да съчетаете полезното с приятното и според сезона редовно си приготвяйте плодова или зеленчукова салата. В противоборството с рака предимство имат вегетарианците: неумолимата статистика показва при тях 40% намаление на риска от онкологични заболявания.

2. Бъдете позитивни, освободете се от отрицателните емоции

Науката вече не отрича значението на психичната енергия, макар не всичко да е ясно докрай. Позитивните емоции активизират защитните сили на организма. Съвремието ни е изпълнено с достатъчно стрес, затова погледнете спокойно на нещата и потърсете положителното във всяка ситуация.

3. Избягвайте цигарения дим

Пасивното пушене е не по-малко вредно, отколкото да запалиш цигара. Дори да сте убедени във вредата от тютюна и никога не сте запалвали цигара, но често прекарвате времето си в компанията на пушачи, цигареният дим може да увеличи риска от рак на дробовете или дихателните пътища.

4. Внимавайте с алкохола

Той бързо се превръща във враг, ако се изгуби мярката на чашките. Доказано е, че алкохолът провокира ракови заболявания в черния дроб, бъбреците и дори рак на гърдата. В същото време се смята, че чаша – две червено вино на ден пазят сърцето, а със специфичните си флавоноиди предпазват от рак на белите дробове и мозъка, особено хората в напреднала възраст.

5. Разумно се излагайте на слънце

То е източник на живот, но повишената доза поети от кожата ултравиолетови лъчи е рисков фактор за меланома. Слънчевите изгаряния в детска възраст провокират рак след години, затова използвайте надеждни защитни препарати с необходимия UV-фактор. Ракът на кожата медицината побеждава с близо 90% успех, но е по-добре да се предпазим, отколкото да търсим лек за последствията от неразумното излагане на слънчевите лъчи.

6. Контролирайте своето тегло

Наднорменото тегло вдига нивото на естрогена при жените, а това според лекарите може да отключи особено опасния рак на гърдата. Най-ефикасният метод за контрол над теглото е като ограничите мазнините от животински произход и се занимавате активно с физическа дейност, независимо от вида й.

7. Намалете употребата на сол

Йодираната сол е необходима за организма, но надхвърли ли границата на допустимото, освен повишеното кръвно налягане има риск и за рак на стомаха. Сред хората, предпочитащи да си хапват по-солено се наблюдават двойно повече случаи на стомашни тумори.

8. Кажете „да“ на рибата

Включете повече риба в менюто, защото само Омега-3 и витамин D от рибеното масло директно се усвояват от организма. Изследванията доказват възпиращото действие на рибеното масло върху туморните клетки при най-малко 14 вида рак.

9. Не пренебрегвайте соевите продукти

В Азия, където соята и соевите продукти са част от ежедневното меню, ракът на гърдата е по-рядко срещан. Според някои учени това е доказателство за ползата на соята в профилактиката на раковите заболявания. Изследователи откриват еднакви позитивни промени в хормоналната картина при болни от рак, приемащи препарата „Тамоксифен“ и такива на соева диета, пише „Доктор.БГ“

10. Пийте по-често зелен чай

Ползите от зеления чай са неизброими. Освен, че ще възстанови съпротивителните сили на организма, той ще го пречисти и тонизира.

11. Защитете се от рак със сироп от черен бъз

Сиропът от черен бъз е най-широкоспектърния лек, препоръчван от утвърдени имена във фитотерапията и народната медицина, за профилактика и ефикасно лечение както на простудни заболявания, така и на рак. Начинът на приготовление се свежда до следното:

В края на лятото се берат само добре узрели, без наранявания, зърна на черния бъз. В сух буркан (3-литров) се насипват 2 пръста зърна от бъз, покрити равномерно със захар и се редуват почти до запълване. Разбърква се с дървена лъжица 2 пъти на ден, като не е желателно да се оставя на слънце. Сиропът е готов за 10 – 15 дни. Тогава се прецежда и може да се съхранява на хладно в тъмни бутилки. Възрастните могат да поемат по една супена лъжица сироп от черен бъз на гладно, като за деца профилактичната доза се намалява пропорционално.

витамин B17
Витамин В17 вече е достъпен и у нас!
поръчай витамин B17
Поръчай оригиналния витамин B17

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *