Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от магданоз унищожава камъните в бъбреците

Магданозът е билка, чийто сок е изключително си­лен. Поради тази причина не бива да се пие повече от 30-60 грама от него в чист вид. Малки количества от него могат да се комбинират със сок от моркови или други сурови зеленчуци като целина, маруля или спа­нак.

катаракта, конюнктивит, сок от магданоз, камъни в бъбреците,

Сокът от суров магданоз притежава качества, които способстват кислородния метаболизъм в тялото и ес­тественото функциониране на щитовидната и надбъбречните жлези. Специфичното съотношение на елементите, изграждащи магданоза, оказват благотвор­но влияние върху нормалната работа на кръвоносните съдове и особено на капилярите и артериолите. Сокът на този зеленчук е отлична храна за пикочно-половата система. В същото време той спомага за разгражда­не на камъни в бъбреците и жлъчката, както и при лечение на други бъбречни заболявания като нефрит, албуминурия и др. Успешно се прилага и при воднянка.

Сокът от магданоз е доказал своята ефикасност при редица заболявания на очите и нервите на оптичната система. Отслабено зрение, нараняване на роговицата, катаракта, конюнктивит, офталмия във всичките й ста­дии или лениво око се повлияват успешно от сока от магданоз и моркови или моркови, целина и цикория.

Важно е сокът от магданоз да не се пие самостоя­телно, тъй като може да предизвика смущение в нервната система. Затова той трябва да се комбинира с други зеленчуци, което му позволява да прояви действието си, без да предизвиква нежелани реакции в организма. Заедно със сок от цвекло или комбинацията цвекло, моркови и краставици, магданозът облекчава менструацията. При спазми, породени от смущение в цикъла, тези комбинации също могат да се прилагат. Трябва да се отбележи, че по време на приема на суро­вите зеленчукови сокове не бива да се консумира хра­на, богата на концентрирана скорбяла или захари.

 

Повече по въпроса вижте в книгата на д-р Н. Уокър „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове“

 

Прогледнах като пиех само сурови зеленчукови сокове

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *