Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прогледнах като пиех само сурови зеленчукови сокове

Цикорията е растение с къдрави листа, които напо­добяват тези на марулята. Това многогодишно или дву­годишно растение (Cichorium intybus) е разпростране­но като диворастящ вид в районите с умерен климат, включително и в Европа. Тя има сходен химичен със­тав с глухарчето, откъдето идва и сходното действие. Цикорията, обаче, съдържа хранителни вещества, кои­то са незаменими за правилното функциониране на оп­тичната система на окото.

сок от цикория, слепота, глаукома, късогледство, далекогледство, суровоядство, сок от моркови, целина, магданоз

Комбинацията от сок от цикория, моркови, целина и магданоз подхранва пълноценно тъканите на зрител­ния нерв и очните мускули. Това благоприятства въз­становяване на нарушеното зрение. Пиенето на 250-500 грама сок дневно от споменатата комбинация, в продължение на няколко седмици, спомага за регули­ране на намалената зрителна острота (късогледство или дълекогледство).

Има един невероятен случай на  жена от Западна България. Тя страдала от катаракта на окото и след тригодишно лечение, което не било  дало особени резултати, почти ослепяла. Мне­нието на лекарите било, че едва ли ще възстанови зре­нието си отново. Тя чула за терапевтичния ефект от су­ровите зеленчукови сокове и решила да опита.

Тя изпълнила стриктно всички подготвителни прочистващи процедури на дебелото черво, целящи от­страняване на непотребните вещества от организма. След това започнала да се храни само със сурови пло­дове и зеленчуци, като избягвала всякакви продукти, съдържащи концентрирана скорбяла и захар. Всеки ден тя пиела:

  • 450 грама сок от моркови, целина, магданоз и цикория
  • 450 грама морковен сок
  • 450 грама сок от моркови, целина, магданоз и спанак
  • 450 грама сок от моркови и спанак

сок от цикория, слепота, глаукома, късогледство, далекогледство, суровоядство, сок от моркови, целина, магданоз

След около година тя възвръща зрението до степен да може да чете вестници и списания с помощта на лупа.

Цикорията е един от най-богатите източници на ви­тамин А сред зелените зеленчуците.

Комбинацията от сок от моркови, целина и цикория е много полезна при астма и сенна хрема, особено ко­гато са отстранени причините за появата на тези забо­лявания. Те обикновено се коренят в консумацията на мляко и концентрирана скорбяла и захар.

Цикорията, в комбинация с целина и магданоз, може да бъде много полезна също при анемия и функцио­нални проблеми на сърцето (освен когато това не е предизвикано от образуването на газове в червата). Този сок има благотворно въздействие и върху работата на да­лака.

Сокът от цикория в почти всички комбинации сти­мулира секрецията на жлъчката и поради това е подхо­дящ при дисфункция на черния дроб и жлъчния мехур.

 

 Лечение на катаракта с народни средства

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *