Лечение на катаракта с народни средства

Катарактата или по-популярното – “перде” на окото е проблем, който тормози половината човечество на възраст над 64 години.

kataraktaМодерната офталмология решава проблема с помътнялата естествена леща на окото, като я заменя с изкуствена. Тази болест е описвана в източници от древността, а народната медицина съхранява рецепти за подобряване на зрението при катаракта – БЕЗ ОПЕРАЦИЯ!

Ето някои проверени рецепти, предложени от специализирания сайт www.100trav.com!

* В стъклен или емайлиран съд налейте литър студена вода и пуснете вътре сребърна лъжица или верижка. След седмица извадете среброто и сложете водата да зав,и на тих огън, като прибавите един нарязан лист от алое и една супена лъжица мед. Прецедете и приберете в чист затворен съд на хладно. От тази течност капвайте сутрин по една капка в болното око.

* Съберете кълновете от прорасли стари картофи, измийте ги и ги изсушете. Пет супени лъжици картофени сухи кълнове се накълцват и заливат с две чаши водка. Оставят се на киснат две седмици, след което течността се прецежда. От нея се взема три пъти на ден по една супена лъжица. Лечебният курс продължава три месеца.

* Смесете една чаена лъжичка сок от лук и толкова мед и слагайте всеки ден по две капки във всяко око два пъти на ден.

* Смесете 70 мл сок от моркови, 20 мл сок от цвекло и 10 мл сок от цикория и изпийте коктейла наведнъж. Прави се един път дневно. Докато трае това лечение не трябва да се яде месо.

* Сега е времето, когато се зарязват лозята. Някои от лозите пускат сок; съберете капките и слагайте по една на всеки два часа в болното око. Този режим се поддържа в продължение на седмица.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *