Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спаначена козметика за здрава и свежа кожа

Време е за домашна козметика, богата на хлорофил, за да подхраните изтощената от променливото време кожа и да загладите бръчките

спанак

Листата на спанака са богати на мощните антиоксидантни витамините А, С и Е, микроелементи, сред които най-важният е желязото. Маските от тях зареждат клетките с кислород, извеждат токсините и разхубавяват. Преди да ги сложите, почистете лицето. Оставете кашата за 15 минути, а след това се измийте с хладка вода.

Повехналата кожа ще почистите и съживите, като към 2 с.л. каша от спанак добавите 1 с.л. овесено брашно и мляко за разреждане. Още по-подхранва-ща е маската от 2 с.л. сок, получен от равни количества листа на спанак и мента. Добавете 1 с.л. намачкан банан и 1 ч.л. мед. Разредете с мляко – до средна гъстота.

Дехидратираната кожа ще се опъне с витаминозна маска. За нея залейте 1 с.л. ленено семе с300мл хладка вода и когато кипне, веднага я отстранете от огъня (ако я преварите, ще стане на гъста каша). Когато се поохлади, прецедете и прибавете 1 с.л. спаначен сок, 1 ч.л. слънчогледово масло и 1 ч.л. мед (разтопен на водна баня).

За заглаждане на околоочните бръчки смесете 1 ч.л. спаначена каша с 2 с.л. маслен разтвор на витамин А и 1 ч.л. крем за околооч-ния контур. След 20 минути отстранете маската с тампон, напоен в хладко мляко.

Загрубялата суха кожа ще омекотите с компрес. Наситнете 3-4 листа спанак – колкото 2 с.л. Сварете ги за 5 минути в прясно мляко. Прецедете и ги сипете листата, поносимо топли, върху марля. Сложете я върху лицето. След 15 минути я отстранете с памучен тампон, напоен с отварата от спанака.

Ако желаете да избелите кожата, смесете 2 с.л. спаначен каша и 3 с.л. кисело мляко.

Разширените пори ще се свият с разбит на пяна белтък и накълцан спанак. Нанесете маската на един слой и когато изсъхне, повторете. Измийте с хладка минерална вода, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *