Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-лошите болести идват от храната

Употребата на полуфабрикати често предизвиква недостиг на витамини

фаст фуд

Причината може да бъде както недостатъчното количество полезни продукти, така и слабата им усвояемост заради храносмилателни проблеми, смята д-р Сюзън Блум – основател на центъра за здраве „Blum“ и автор на книгата „План за възстановяване на имунната система“. Можете би няма да се разболеете, но в определен момент ще се сблъскате с нарушения в правилното функциониране на организма, защото витамините участват във всички биохимични реакции.

Понякога проявите на такива нарушения са видими. Недостига на витамини предизвиква доста симптоми, които ще ви подскажат за този проблем. Повечето от тях могат да бъдат отстранени, като промените менюто си. Но ако това не сработи, не отлагайте посещението при лекар.

Пукнатини в ъгълчетата на устата

Не достигат: желязо, цинк и витамини като ниацин (В3), рибофлавин (В2) и В12. „Недостигът на желязо, цинк и витамин В12 често се наблюдава при вегетарианците“, разказва д-р Блум. Диетата също може да доведе до снижаване на имунитета вследствие недостиг на белтък.

Как да ги набавите: яжте повече птици, сьомга, риба тон, яйца, миди, мекотели, изсушени на слънце домати, цвекло, орехи и бобови – леща например. Усвояването на желязото се усилва от витамин С, който помага и в борбата с инфекциите, така че тези продукти трябва да се допълват с такива зеленчуци като зеле, броколи, червени чушки, карфиол, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *