Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да ядете при чувствителен стомах?

Ако имате чувствителен стомах, ще бъде добре да сте запознати с това как яденето на някои храни или комбинирането им може да му повлияе.

Една неподходяща диета може да ви докара много неприятности. Така че, ако имате проблеми със стомаха, ние ви съветваме да отделяте специално внимание не само с какво, а и как се храните.

Плодове и зеленчуци

Плодове е по-добре да се консумират за разнообразие в храната. Най-подходящи за стомаха са бананите, бобовите растения, мангото, прасковите, киви, боровинки и ягоди. Лещата и морковите са два зеленчука, които са особено подходящи, ако сте загрижени за чувствителността на стомаха си.

Месото и рибата

Ястия от месо е добре да ядете, но е много важно как го приготвяте. Задушеното месо или сготвено на супа – като пилешката са най-подходящи. Въобще не трябва да ядете пържено и тлъсто месо.

Други храни

Храни като юфка и макаронени изделия обикновено добре се понасят от хора с по-чувствителен стомах. Постарайте се да ги сварявате добре и ги ползвайте като основно хранене.

Напитки

Може да ви се иска да изпиете едно питие като добавка към храната, но дори нещо толкова привидно невинно като сок може да увреди вашето тяло, защото той разрежда храносмилателните сокове, което води в крайна сметка до болка. Избягвайте напитки по време на хранене като цяло!

 Как се храните?

Яжте бавно и дъвчете храната си – колкото повече държите храната в устата си, толкова по-лесно става на стомаха да я смели. Освен това не поглъщате въздух, който образува газове. Старайте се да имате 3 основни хранения и 2 междинни. Този график ще регулира движението на червата ви.

Не яжте това!

Макар че можете да откриете, че стомахът ви реагира по различен начин на храни в сравнение с други хора, пикантните храни и тези, които са пълни с мазнини имат неприятен ефект върху по-голямата част от чувствителни стомаси. Това е така, защото тези видове храни причиняват гастритните проблеми в стомаха ви. Зеленчуците като лук и краставица също могат да повлияят неблагоприятно върху стомаха.

 

5 здравословни и бързи закуски за малки и големи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *