Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви лечебни свойства имат тиквичките?

Обикновените тиквички за готвене не са само вкусна храна. Полезните им качества са толкова много, че народната медицина неслучайно ги използва и като лекарство.

tikvaТиквичката е единственият зеленчук, който не причинява алергия, описват от www.webzdrav.ru. Това означава, че те могат да бъдат препоръчвани на всеки без изключение.

Тиквичките не дразнят червата и стомаха, затова лекарите често ги препоръчват при захранването след операции. Особено са полезни за хората с жлъчно-каменна болест. Тиквичките имат малко калории: в 100 грама зеленчукова маса са налични едва 27 калории, затова те непременно трябва да се включват в основата за диети. В същото време са истинска съкровищница на микроелементи, витамини и органични киселини.

Съдържат магнезий и калий, а тези вещества са изключително полезни за хората със сърдечни проблеми. Болните със сърдечна недостатъчност и възпаление на сърдечния мускул, със стенокардия задължително включват тиквичките в порциона си.

Тиквичките съдържат и много желязо. То се усвоява лесно и това е причината тиквичките да бъдат препоръчвани на хора с анемия или заболявания на кръвоносните съдове. Особено полезни са те за бъбреците, отделителната система като цяло и ставите. Това се дължи на свойството на тиквената маса да извлича от организма вредните соли.
При заболявания на черния дроб и жлъчката тиквената диета е просто задължителна. Черният дроб ще ви бъде благодарен за такава диета, защото ще го разтоварите от токсините. Усеща се веднага.

Лечебните програми с тиквички са леки и приятни. Но трябва да знаете, че полезните им свойства се проявяват само при определени начини за приготвяне. Най-добре е да се готвят на пара или да се задушават на бавен огън. Печените и пържени тиквички не са диетичен вариант. Ако правите хайвер от тиквички, не добавяйте много подправки и солете предпазливо. С маслото също трябва да се внимава.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *