Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лимонът предпазва от образуване на камъни в бъбреците и рак на гърдата

kamyni v bybrecite, рak na gyrdata

Когато смучете резенче лимон или пиете освежаваща лимонада, приготвена от сока му, вие получавате много повече от специфичен вкус и аромат.

Вижте за лечението на кои сериозни заболявания, помага лимонът:

 

  • Камъни в бъбреците. Лимоните са заредени с лимонова кисе­лина, която намалява изхвърлянето на калций и предпазва от образуване на камъни. Ежедневният прием на 2 л лимонада, приготвена с пресен лимонов сок и възможно най-малко подсла­дена, е толкова ефективен, колкото са лекарствата с цитрати.
  • По-силни вени. Кората на лимона е богата на биофлавоноид (група растителни антиоксидантни съединения), наречен рутин, укрепващ стените на вените и капилярите. Той има и болкоуспокояващо действие и предпазва от образуването на разши­рени вени.
  • Профилактика срещу рак на гърдата. Друго химическо ве­щество, открито в кората на лимона, е лимонен. Научни експе­рименти сочат, че той притежава изразено противотуморно действие. Изследователите сега проучват лимонена за възмож­ността да се прилага като противоракова терапия и превантив­на мярка, особено при рак на гърдата. Проведени са лаборатор­ни тестове с веществото за установяване на действието му върху поразени от този вид рак човешки клетки, при което се конста­тира, че лимоненът потиска растежа им. Той предизвиква и трансформиране на естрогена в по-слаба форма. Това е важно, защото повишените нива на естроген се свързват с по-висок риск от рак на гърдата. Лимоненът стимулира способността на черния дроб да изхвърля канцерогенни вещества от кръвта.
  • За повече красота. Редовното прилагане на лимонов сок вър­ху старчески петна ще ги изсветли. За по-бързо заздравяване со­кът се нанася и върху кожа, засегната от акне.
  • Чаят с лимон понижава риска от кожен рак. Изследване вър­ху 450 души констатира, че при хора, приемали редовно черен чай, подправен с лимон, рискът от развитие на някои видове рак на кожата е снижен. Вероятно това се дължи на засилената активност на ензим в лимона (наречен глутатион S-трансфераза), който редуцира канцерогенните агенти.

 

Уникална тибетска рецепта прочиства кръвта и защитава от рак!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *