Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето храните, които понижават кръвното налягане!

По различни причини, вариращи от затлъстяване и висок прием на сол до твърде много стрес и диабет, броят на хората, страдащи от хипертония се увеличава.

Първата стъпка, която трябва да предприемете, за да понижите кръвното си налягане, е да коригирате вашето хранене, като включите в менюто си повече от тези храни:

Банан – нищо не може да бъде по-евтино и по-здравословно от един банан. Богат на калий, той играе важна роля за намаляване на кръвното налягане. Той помага на бъбреците да филтрират излишъка от натрий, който е отговорен за повишаване на кръвното и така кръвоносните съдове се отпускат.

Обезмаслено мляко – богато на витамин Д и калций, които освен че изграждат костите, играят важна роля при лечение на хипертония. Приемайки тази храна, няма да се притеснявате от допълнителни калории.

Спанак – богат на витамини и минерали желязо, магнезий, фолиева и аскорбинова киселина. Чудесна храна за хора с високо кръвно.

Киви, този вкусен плод има и други преимущества освен удовлетворяването на нашите вкусови рецептори. Той е много важно оръжие срещу хипертонията, тъй като е богат на аскорбинова киселина, калий и антиоксиданта лутеин.

Боб – богат на двата жизненоважни минерала – калий и магнезий, той без съмнение помага за сваляне на кръвното налягане. Включвайте редовно в менюто си бели или шарени зърна.

Тъмен шоколад – кой казва, че това е забранено удоволствие? Ако не надвишавате нормалните количества, тъмният шоколад ще поддържа кръвното ви налягане под контрол. Той също така увеличава притока на кръв, което е от голяма полза за сърцето и кръвоносните съдове, като предотвратява атеросклерозата.

Домати – освен че са склад на жизненоважни минерали като калций, калий и витамини А, С и Е, доматите също съдържат антиоксиданта ликопен, който намалява нивото на кръвното налягане в организма значително.

Боровинките трябва да се ядат редовно, тъй като те съдържат различни антиоксиданти като антоцианини и флавоноиди, плюс една доста здравословна доза от множество други витамини и минерали, които понижават кръвното налягане и са много полезни за бъбреците.

В броколите се намира в изобилие калий и хром, които помагат за понижаване на кръвното налягане.

Белените слънчогледови семена без сол са чудесен източник на магнезий.

 

5 храни, които ни пазят през лятото

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *