ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Седем скрити причини за затлъстяването

Много хора смятат, че за да отслабнат е достатъчно да внимават с храната и да спортуват. Но така ли стоят нещата наистина?

zatlastВсъщност има скрити причини, които застават между желанието за нормализация на теглото – и постигането на тази цел. Ако те бъдат идентифицирани и изчистени, смъкването на излишните килограми ще стане значително по-лесно. Ето кои са те!
Алкохолът. Алкохолните напитки стимулират апетита, а притъпяването на чувството за мярка под въздействието на спирта помага за преяждането. Освен това под влияние на алкохола се забавя метаболизмът, припомнят от topnews.ru.
Солта. Солта и подправките са причина за натрупване на мазнини, затова е по-добре да се откажем от соленото, пикантното, силно подлютеното. Солта освен това задържа течности в организма, причинява отоци и повишаване на кръвното налягане.
Стресът, негативните емоции. Чувството за самота, недостигът на любов, страхът, вината, недоволството от себе си – това са само някои от причините, които предизвикват потиснатост. Най-лесното в такава ситуация е да заглушим душевния гърч с храна! В състояние на стрес обаче човек дъвче автоматично, не усеща насищане и може да се тъпче безкрайно.
Хормонален дисбаланс. Към нарушение на хормоналното равновесие може да ни тласне проблем с щитовидната жлеза, физическо претоварване, недостиг на движение, противозачатъчни таблетки.
Вредни хранителни навици. Неправилното хранене може да прояви негативите си след многогодишни натрупвания – например прекалената употреба на въглехидрати. Трупането на килограми става постепенно и човек се чуди как е напълнял, когато се храни както обикновено! Именно – въпросът е как точно се храни.
Хронично недоспиване. Когато времето за сън е твърде малко, организмът не успява да преработи всички необходими вещества и ги трупа като запас от мазнини. Недоспалият човек има засилено чувство за глад заради стресовото състояние.
Недостиг на вода. Водата е най-добрият разтворител. Тя подпомага процеса на очистване и метаболичното възстановяване на теглото. За пълноценното функциониране на организма са необходими 2.5 до три литра вода в денонощие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *