Природно лечение на простатата

Простатната жлеза започва да се уголемява при повечето мъже над 50 години.

Простатната жлеза, разположена точно под пикочния мехур при мъжете, в нормално състояние е с размерите на орех. Тя отделя течност, спо­собстваща придвижването на сперматозоидите до маточните тръби. Жлеза­та се уголемява или възпалява, а сравнително често при възрастни мъже се среща и рак на простатата.

Състоянието на уголемена простата е известно като доброкачествена (т. е. без възпа­ление или ракови клетки) хипертрофия или хиперплазия и не изисква лечение, освен ако не възникнат усложнения. Щом обаче уголемена­та простата притиска уретрата, се препречва пътят на урината и се появяват непрестанни по­зиви за уриниране (и денем, и нощем), а сами­ят процес е затруднен. Урината се отделя на малки порции, а понякога се появява и неза- държане (инконтиненция).

Възпалението на простатата (простатит) на­стъпва вследствие на инфекция, обикновено предавана по полов път, или след физическо натоварване с тръскане (например джогинг) при пълен мехур. Симптомите включват чувст­во на тежест зад скротума и болка в кръста и корема. Понякога се появяват болезнено ури­ниране и висока температура. Урината става мътна, има следи от кръв и остра миризма.

Рискът от рак на простатата нараства при силния пол скоро след навършването на 40 години. Болестта протича и без симптоми, за­това е необходимо мъжете редовно да се из­следват при уролог (анализ на кръвта за специфичен за простатата антиген, ултразвуково изследване и др.).

 

Профилактика уголемена простата

Консумирайте храни, богати на цинк, бета-каротин, флавоноиди и витамин С и Е. Наблягайте на бобови растения, ядки и семена и 3 пъти седмично яжте тлъста риба. Тя съдър­жа омега-3 мастни киселини, които стимулират имунитета и предпазват организма от инфек­ции и други причинители на простатит. Физи­ческите упражнения веднъж дневно са полезни за простатата, защото раздвижват кръвта в об­ластта на таза. Препоръчва се и редовно семеизпразване. Пребиваването на открито, на слънце по половин ден помага за предотвратя­ването на рак на простатата.

 

Защита за простатата

  • Ако простатата ви е уголемена, избягвайте:
  • Отлагане на уринирането въпреки пълния пикочен мехур.
  • Упражнения с тръскане при пълен мехур.
  • Запек.
  • Тютюнопушене.
  • Сексуални връзки с нов партньор без ползване на презерватив.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

  • От векове хората познават лечебни­те свойства на живовляка при различни мъжки и женски неразполо­жения. Днес е известно, че листата му съдър­жат цинк, необхо­дим за баланса на мъжките полови хормони, следова­телно билката помага при увели­чена простата.
  • Маслодайна рапица – това растение е изключително богато на биологично-активни компоненти, които подпомагат за лечение на простатата. В хранителната добавка Конпроста, маслодайната рапица е във вид на цветен прашец.
  • Ползата от доматите Високото съдържание на ликопен (флавоноид, който е в големи количества в топ­линно обработените дома­ти) помага за профилакти­ка на рака на простатата.
  • Научнообоснована традицияСеверноамериканските индианци са използвали пигеума при проблеми с простатата. Според съвременни изслед­вания растението съдържа вещества, блокиращи произ­водството на полови хормони, предимно на тестостерон, които стимулират растежа на клетките на простатата.

 

Лечение на възпалена простата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Природно лечение на простатата

  1. Мария Тодорова каза:

    Конпроста е уникален продукт за лечение на простатата. Взех го за мъжа ми преди два месеца и резултата не закъсня. Препоръчвам ви го горещо.

  2. Tanq каза:

    Мъжът ми има възпаление на простатата. Може ли този продукт (Конпроста) да му помогне?

  3. Валери каза:

    Браво за за текста – много хубаво е обяснено. Давам и аз един глас за продукта Конпроста. Много по-добре се чувствам сега след като го ползвам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *