Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Природно лечение на простатата

Простатната жлеза започва да се уголемява при повечето мъже над 50 години.

Простатната жлеза, разположена точно под пикочния мехур при мъжете, в нормално състояние е с размерите на орех. Тя отделя течност, спо­собстваща придвижването на сперматозоидите до маточните тръби. Жлеза­та се уголемява или възпалява, а сравнително често при възрастни мъже се среща и рак на простатата.

Състоянието на уголемена простата е известно като доброкачествена (т. е. без възпа­ление или ракови клетки) хипертрофия или хиперплазия и не изисква лечение, освен ако не възникнат усложнения. Щом обаче уголемена­та простата притиска уретрата, се препречва пътят на урината и се появяват непрестанни по­зиви за уриниране (и денем, и нощем), а сами­ят процес е затруднен. Урината се отделя на малки порции, а понякога се появява и неза- държане (инконтиненция).

Възпалението на простатата (простатит) на­стъпва вследствие на инфекция, обикновено предавана по полов път, или след физическо натоварване с тръскане (например джогинг) при пълен мехур. Симптомите включват чувст­во на тежест зад скротума и болка в кръста и корема. Понякога се появяват болезнено ури­ниране и висока температура. Урината става мътна, има следи от кръв и остра миризма.

Рискът от рак на простатата нараства при силния пол скоро след навършването на 40 години. Болестта протича и без симптоми, за­това е необходимо мъжете редовно да се из­следват при уролог (анализ на кръвта за специфичен за простатата антиген, ултразвуково изследване и др.).

 

Профилактика уголемена простата

Консумирайте храни, богати на цинк, бета-каротин, флавоноиди и витамин С и Е. Наблягайте на бобови растения, ядки и семена и 3 пъти седмично яжте тлъста риба. Тя съдър­жа омега-3 мастни киселини, които стимулират имунитета и предпазват организма от инфек­ции и други причинители на простатит. Физи­ческите упражнения веднъж дневно са полезни за простатата, защото раздвижват кръвта в об­ластта на таза. Препоръчва се и редовно семеизпразване. Пребиваването на открито, на слънце по половин ден помага за предотвратя­ването на рак на простатата.

 

Защита за простатата

  • Ако простатата ви е уголемена, избягвайте:
  • Отлагане на уринирането въпреки пълния пикочен мехур.
  • Упражнения с тръскане при пълен мехур.
  • Запек.
  • Тютюнопушене.
  • Сексуални връзки с нов партньор без ползване на презерватив.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

  • От векове хората познават лечебни­те свойства на живовляка при различни мъжки и женски неразполо­жения. Днес е известно, че листата му съдър­жат цинк, необхо­дим за баланса на мъжките полови хормони, следова­телно билката помага при увели­чена простата.
  • Маслодайна рапица – това растение е изключително богато на биологично-активни компоненти, които подпомагат за лечение на простатата. В хранителната добавка Конпроста, маслодайната рапица е във вид на цветен прашец.
  • Ползата от доматите Високото съдържание на ликопен (флавоноид, който е в големи количества в топ­линно обработените дома­ти) помага за профилакти­ка на рака на простатата.
  • Научнообоснована традицияСеверноамериканските индианци са използвали пигеума при проблеми с простатата. Според съвременни изслед­вания растението съдържа вещества, блокиращи произ­водството на полови хормони, предимно на тестостерон, които стимулират растежа на клетките на простатата.

 

Лечение на възпалена простата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Природно лечение на простатата

  1. Мария Тодорова каза:

    Конпроста е уникален продукт за лечение на простатата. Взех го за мъжа ми преди два месеца и резултата не закъсня. Препоръчвам ви го горещо.

  2. Tanq каза:

    Мъжът ми има възпаление на простатата. Може ли този продукт (Конпроста) да му помогне?

  3. Валери каза:

    Браво за за текста – много хубаво е обяснено. Давам и аз един глас за продукта Конпроста. Много по-добре се чувствам сега след като го ползвам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *