Начало / Болести и лечение / Отделителна система /бъбреци и пикочни пътища/ / Какво е лечението на уголемената простата?

Какво е лечението на уголемената простата?

Уголемяването на простатата се нарича аденом на простатата.

 

Заболяването обикновено се развива в три стадия, които се проявяват с различни оплаквания: отначало зачестяват позивите за уриниране, включително и през нощта, след това силата на уринарния ток намалява, пикочният мехур не се изпразва напълно, накрая може да се стигне до пълна задръжка на урината, при което обаче от друга страна от пикочния канал непрекъснато капе. Нощем се стига до подмокряне. Прибавят се признаци за нарушение на бъбречната функция като жаж­да, загуба на тегло, повръщане, диарии и от­падналост.

 

Причините за уголемяване на простатата са следните. Мъжкият организъм произвежда не само мъжки, но и женски хормони. Те оказват влияние върху вътрешната жлеза на простатата, а мъжките върху външната. В годините на климактериума производството на мъжки хормони престава. В резултат на това вътрешната жлеза се уголе­мява, тъй като хормоналното равновесие се из­мества по посока на женските хормони. Външната жлеза обаче, за която вече не се доставят достатъчно мъжки хормони, се набръчк­ва и в хода на годините все повече се притиска. Тогава туморовидното увеличение на проста­тата стеснява пикочния канал.

 

Уголемяването на простатата започва някъде около петдесетата година от живота. Колко години ще изминат, докато се появят описани­те по-горе оплаквания, зависи от посоката на нарастване. Остатъчната урина в мехура благоприятства инфекции, които не се излекуват, тъй като отсъства плакнещото действие на уринарния ток. В резултат на това може да се стигне до възпаление на бъбречното легенче, сбръчкване на бъбрека, бъбречна недостатъчност и отравяне на кръвта. Във всеки стадий внезапно може изцяло да се преустанови отделянето на урина. Често това се причинява от алкохолни на­питки.

 

Профилактика на простатата е от части възможна, защото обусловеното от възрастта уголемяване на простата не може да бъде спряно. Но това, което може да направите като самолечение е да си помогнете с хранителни добавки,  да избягвате продължителното седене, да се движете повече и да пиете колкото може по-малко алкохол, дори и да го откажете. Никога не потискайте позивите за уриниране, за да не се препълва пикочният мехур и ходете редовно по голяма нужда, при възможност правете топли седящи бани.

 

Ако вече сте пробвали много други продукти и нямате добър резултат, време е да се доверите на Конпроста –  новата супер ефективна формула за контрол на простатата. В Конпроста се използва нова революционна активна съставка – цветен прашец от маслодайна рапица.

Прашецът на маслодайна рапица съдържа повече от 5000 ензими и коензими, което е безпрецедентно по своя характер. Всички те подпомагат мъжкото здраве и допринасят за:

  • подобряване на изпразването на пикочния мехур и намаляване на позивите за уриниране,
  • намаляване обема на простатната жлеза,
  • намаляване на възпалението и за регулиране нивото на тестостерона,
  • поддържане на нормална сексуална функция.

 

 

Лечение на възпалена простата

Оценете статията
Оценка 1.5 от 2 гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

loading...

Избрано за теб


2 коментара

  1. Няма друго такова лекарство за простатата като Конпроста. Баща ми гълташе от другите, които се ракламират години наред и никакъв ефект. Този продукт за 1 месец направи това, което останалите не свършиха за години. Баща ми е осезаемо по-добре, по-малко ходи до тоалетната, дори лекарят го попита дали е вземал някакви билки, защото иначе не можел да си обясни промяната в състоянието му.

  2. Огромен е процентът на мъжете над 55, които имат проблем с простатата, страдат от възпаление или трудно задържане на урината. И аз като тях, също имам тези проблеми, но от един месец вече пия Конпроста и виждам видим резултат, най-малкото защото не ставам вече по 5 пъти на нощ. Конпроста е най-добрата добавка за лечение на уголемена простата.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*