Изпитани рецепти против алергична хрема

Смесват се добре равни части стъбло от лечебен камшик, хвощ, бяло подъбниче, цвят от роза и листа от живовляк. 2 с. л. от билките се заливат с 500 г вряща вода и се оставят да киснат 1 час. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно.

Смесват се 1 с. л. мед с 2,5 ч. л. сок от червено цвекло. Капват се по 5- 6 капки във всяка ноздра 4-5 пъти.

Стрийте чесън, залейте получената кашичка с топла вода и добавете равно количество мед и сок от алое. И най-силната хрема няма да устои на такава “атака”. Разтворът се капе с пипетка по 5-6 пъти дневно.

Една обелена скилитка чесън се счуква много добре. Тампонче памук се натопява в кашицата и се слага в едната ноздра, като другата се притиска с пръсти. Същото се прави и с другата ноздра. Това се повтаря 2 пъти на ден.

Смесват се 2 ч. л. от червено цвекло с 1 ч. л. течен мед. Във всяка ноздра се капва по 3-4 капки от сместа 4-5 пъти през деня. Веднага щом я усетите, изпийте чаша вода с една супена лъжица мед.

Намажете петите с йодна настройка, обуйте вълнени чорапи, посипани вътре с синап.

Сварете яйце, сложете го в вълнена торбичка и грейте с него корена на носа между очите.

Тизинът е лекарство с продължително действие: едно капване стига за осем часа спокоен живот. Помага и на онези, които страдат от алергични хреми.

Разтворете в 100 мл топла вода чаена лъжичка готварска сол, натопете в разтвора памучни тампони и внимателно ги вкарайте в ноздрите. Солта спира отичането на лигавицата.Публикувано в категории: Уши, нос и гърло

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Хранителни алергии при най-малките

В последните години все по­вече нараства процентът на алергичните малчугани. Дори кърмачетата вече страдат от алергична хрема, от атопичен дерматит, от храни­телни алергии. Причините са много, не само замърсената околна среда.

Всичко за алергиите в 16 важни въпроса

За 20 години броят на страдащите от алергия се е увеличил двойно. Всеки пети човек познава неприятните и симптоми: течащ нос, парене в очите, сърбежи по кожата…

Ако родителите са астматици…

Може ли да се отгледа здра­во дете, ако майката и тат­кото са болни от астма? Да. Само трябва да се помогне на малчугана да премине пе­тте критични периода.

Алергичната хрема може да преборите със запарка от лайка

Вземат е една супена лъжица цвят от лайка, една супена лъжица цветове от див розмарин, 3 супени лъжици стръкове от бял равнец, 2 супени лъжици цвят от невен. Четири супени лъжици от билковата смес се заливат с 200 мл кипяща вода, запарват се един час след което се прецеждат. 50 или 100 мл от запарката се прибавят в съд с кипяща вода и над нея се прави инхалация. От запарката могат да се капят в носа от 6 до 8 капки 3 пъти дневно.

Бронхиалната астма може да се съчетае с алергична хрема

Аз съм склонна към алергии. Вече почти цял месец ме тормози кашлица. Пих антибиотици, но те не ми помогнаха. Моля да ми помогнете да разбера каква кашлица имам в крайна сметка • инфекциозна или алергична? Как да се лекувам?

Народна медицина при алергична хрема

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 грама стръкове от камшик и цвят от роза, листа от живовлек и стръкове от подъбиче.

Сокът от зеле успокоява при алергична хрема

Изстисква се през марля сок от зеле или моркови, кой каквото има. Количеството трябва да е около 1 ракиена чаша.

2 начина да преодолеем алергичната хрема

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 грама стръкове от камшик и цвят от роза, листа от живовлек и стръкове от подъбиче. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 грама вряща вода. Кисне 1 час и запарката се прецежда. Пие се по 75 грама 4 пъти дневно преди хранене.