Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изпитани рецепти против алергична хрема

Смесват се добре равни части стъбло от лечебен камшик, хвощ, бяло подъбниче, цвят от роза и листа от живовляк. 2 с. л. от билките се заливат с 500 г вряща вода и се оставят да киснат 1 час. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно.

Смесват се 1 с. л. мед с 2,5 ч. л. сок от червено цвекло. Капват се по 5- 6 капки във всяка ноздра 4-5 пъти.

Стрийте чесън, залейте получената кашичка с топла вода и добавете равно количество мед и сок от алое. И най-силната хрема няма да устои на такава “атака”. Разтворът се капе с пипетка по 5-6 пъти дневно.

Една обелена скилитка чесън се счуква много добре. Тампонче памук се натопява в кашицата и се слага в едната ноздра, като другата се притиска с пръсти. Същото се прави и с другата ноздра. Това се повтаря 2 пъти на ден.

Смесват се 2 ч. л. от червено цвекло с 1 ч. л. течен мед. Във всяка ноздра се капва по 3-4 капки от сместа 4-5 пъти през деня. Веднага щом я усетите, изпийте чаша вода с една супена лъжица мед.

Намажете петите с йодна настройка, обуйте вълнени чорапи, посипани вътре с синап.

Сварете яйце, сложете го в вълнена торбичка и грейте с него корена на носа между очите.

Тизинът е лекарство с продължително действие: едно капване стига за осем часа спокоен живот. Помага и на онези, които страдат от алергични хреми.

Разтворете в 100 мл топла вода чаена лъжичка готварска сол, натопете в разтвора памучни тампони и внимателно ги вкарайте в ноздрите. Солта спира отичането на лигавицата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *