Home / Болести и лечение / Уши, нос и гърло / Изпитани рецепти против алергична хрема

Изпитани рецепти против алергична хрема

Смесват се добре равни части стъбло от лечебен камшик, хвощ, бяло подъбниче, цвят от роза и листа от живовляк. 2 с. л. от билките се заливат с 500 г вряща вода и се оставят да киснат 1 час. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно.

Смесват се 1 с. л. мед с 2,5 ч. л. сок от червено цвекло. Капват се по 5- 6 капки във всяка ноздра 4-5 пъти.

Стрийте чесън, залейте получената кашичка с топла вода и добавете равно количество мед и сок от алое. И най-силната хрема няма да устои на такава “атака”. Разтворът се капе с пипетка по 5-6 пъти дневно.

Една обелена скилитка чесън се счуква много добре. Тампонче памук се натопява в кашицата и се слага в едната ноздра, като другата се притиска с пръсти. Същото се прави и с другата ноздра. Това се повтаря 2 пъти на ден.

Смесват се 2 ч. л. от червено цвекло с 1 ч. л. течен мед. Във всяка ноздра се капва по 3-4 капки от сместа 4-5 пъти през деня. Веднага щом я усетите, изпийте чаша вода с една супена лъжица мед.

Намажете петите с йодна настройка, обуйте вълнени чорапи, посипани вътре с синап.

Сварете яйце, сложете го в вълнена торбичка и грейте с него корена на носа между очите.

Тизинът е лекарство с продължително действие: едно капване стига за осем часа спокоен живот. Помага и на онези, които страдат от алергични хреми.

Разтворете в 100 мл топла вода чаена лъжичка готварска сол, натопете в разтвора памучни тампони и внимателно ги вкарайте в ноздрите. Солта спира отичането на лигавицата.

СПРИ БОЛКАТА

Избрано за теб


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>