Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 дни диета с тиквички – 3 килограма

Слагаме тиквичките в супа, правим огретен с тях, но не знам колко полезни могат да бъдат те за нашето здраве

Макар и есен, на пазара може да се намерят хубави, български тиквички. Колкото и обикновена да изглежда на външен вид, тиквичката има безспорни ползи за нашето здраве и не на последно място – приятен външен вид. В този зеленчук се съдържат много витамини А и С, фолиева киселина и магнезий. Освен това ще ни набави и ценния елемент калий, а недостигът му е сред основните причини за появата на целулит, пише вестник „Всичко за жената“. Калцият и желязото в тиквичките пък заздравяват костите и ставите. Голяма част от полезните вещества са концентрирани в кората, затова не я белете. В 100 г от вкусния зеленчук се съдържат само 16 калории, затова е безценен и при диети. Предлагаме ви програма, с която лесно и бързо ще свалите 3 кг.

1-и ден
Закуска: В купичка нискомаслено кисело мляко добавете 2 с.л. овесени ядки и 1 нарязана на кубчета ябълка.

Обяд: Задушете в зеленчуков бульон 300 г тиквички, нарязани на филийки. Подправете ги с малко чесън, соев сос и копър. Когато са още горещи, ги поръсете с 2 с.л. настърган кашкавал. Хапнете ги с 1 филийка пълнозърнест хляб.

16 ч.: 1 банан.

Вечеря: Пригответе си голяма салата от домати, млади тиквички, лук и 40 г сирене. Подправете я със зехтин и лимонов сок.

2-и ден

Закуска: Направете си сандвич от филийка черен хляб, намазана с 3 с.л. извара и поръсена с 1 с.л. слънчогледови семки.

Обяд: Сварете или изпечете на скара парче пилешки гърди. Гарнирайте ги с 200 г задушени тиквички.

16 ч.: чаша айран.

Вечеря: Пригответе си порция ризото с 1 тиквичка и 100 г гъби. Подправете я с 1 ч.л. зехтин, 2 с.л. настърган кашкавал и копър.

3-ти ден

Закуска: Направете си плодова салата от ябълка, портокал и половин банан. Подправете я с 1 ч.л. мед и канела.

Обяд: Изпечете на скара 120 г бяла риба. Гарнирайте я със салата от 1 настъргана тиквичка, подправена с лимонов сок и 1 ч.л. Зехтин.

16 ч.: 2 пълнозърнести бисквитки.

Вечеря: Разрежете една тиквичка по дължина. Издълбайте средата и я нарежете наситно. Задушете глава лук, сърцевината на тиквичката и 80 г пилешка кайма. Подправете на вкус. Напълнете със сместа издълбаните половинки и ги изпечете във фурната.

4-и ден

Закуска: Към купичка нискомаслено кисело мляко добавете 1 нарязана на кубчета ябълка и 1 натрошена бисквитка.

Обяд: Нарежете на филийки 300 г тиквички и ги подредете в намаслена тавичка. Разбийте 1 яйце с 2 с.л. кисело мляко и добавете 50 г натрошено сирене. Залейте тиквичките със сместа и изпечете във фурната. Поръсете с копър и черен пипер.

16 ч.: плод по избор.

Вечеря: Направете си салата от 2 варени картофа и 1 нарязана на кубчета млада тиквичка. Добавете 5-6 черни маслини. Подправете я с 1 с.л. зехтин, лимонов сок, черен пипер и магданоз.

5-ти ден

Закуска: Пригответе си сандвич от филийка пълнозърнест хляб, намазана с доматено пюре и гарнирана с 3-4 резена тиквичка, запечени на грил тиган.

Обяд: Отрежете 4 дълги по-дебели ивици тиквичка. Изпечете ги на скара или грил тиган. Навийте ги на рулца, които след това напълнете с пастет от извара, копър и наситнена пушена риба.

16 ч.: 1 ябълка.

Вечеря: Задушете в зеленчуков бульон 300 г тиквички. Поръсете ги с малко зехтин, натрошете отгоре 50 г сирене и запечете ястието за кратко във фурната.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *